Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

ΣΕΠ -ΤΡΑΙΝΟΣΕ : Προτείνει ....AEG ή ΜΑΝ στον Προαστιακό Θεσσαλονίκης. Έρευνα ζήτησε η ΠΕΠΕ

 Τροχαίο υλικό της δεκαετίας του 1990 ζητά να δρομολογήσει η Hellenic Train το ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προτείνοντας αντί της σύνθεσης με την διπλή Η/Α και τα βαγόνια να δρομολογούνται
συρμοί AEG ή ΜΑΝ 2000. 

Η "διαχειριστική ομάδα" του ΣΕΠ, προφανώς αγνοεί (ή δεν θέλει να αναφερθεί) στα προβλήματα που παρουσίασαν οι συρμοί MAN στην Θεσσαλονίκη, με το Σωματείο των Μηχανοδηγών να ζητά επίσημα και με γραπτή επιστολή του απο την Διοίκηση της Hellenic να διερευνήσει γιατί καταργήθηκαν δρομολόγια την 14η και 15η Οκτώβρη στον Προαστιακό Λάρισας με την δικαιολογία της έλλειψης τροχαίου υλικού. 

Οι μηχανοδηγοί ζήτησαν να διερευνηθεί αυτό το συμβάν επίσημα, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα της έρευνας πρέπει να αξιοποιηθούν για να μην ξαναυπάρξει ανάλογη κατάργηση.

Και αυτό γιατί οι μηχανοδηγοί ΔΕΝ αποδέχονται την κατάργηση τρένων για να μπαίνουν στην θέση τους λεωφορεία και δεν κάνουν όπως κάποιοι άλλοι (ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε) επιλεκτική αναφορά σε συμβάντα. 

Αναφορικά με την πρόταση του ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την δρομολόγηση AEG ή ΜΑΝ ορισμένα γεγονότα

  1. Οι δρομολογιακοί χρόνοι στον Προαστιακό Θεσσαλονίκης θα πρέπει να αλλάξουν καθώς έχουν χαραχτεί για συρμούς Desiro ή ηλεκτροκινούμενο τροχαίο υλικό. Οι καθυστερήσεις στον τοπικό Προαστιακό τις τελευταίες 15 μέρες ήταν πολύ μεγάλες, αναγκάζοντας την Hellenic να αλλάξει και τις ώρες αναχώρησης των δρομολογίων γιατί υπήρχαν καθημερινές διαμαρτυρίες. 
  2. Οι συρμοί AEG όταν χρησιμοποιήθηκαν, παρουσίασαν σημαντικά προβλήματα και επέφεραν καθυστερήσεις σε αρτηριακά δρομολόγια λόγω αυτών. Βέβαια τώρα λειτουργούν φωτοσήματα και αυτό θα μπορούσε να υπερκεραστεί
Τέλος και αναφορικά με την αξιοποίηση της νέας σύνθεσης ένα σχόλιο.

ΑΝ η Hellenic έβαζε AEG, το ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα αξιολογούσε ποιος έκανε την πρόταση και θα τοποθετούνταν ανάλογα. Δεν τους ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, αλλά το ποιος προτείνει τι.

Αν αντέχουν αλήθειες, ας ζητήσουν έρευνα για τις καθυστερήσεις που αναφέρουν καθημερινά, όπως ζήτησαν οι μηχανοδηγοί. 

Και τέλος για την πρόταση που μάλλον δεν τους αρέσει για την σύνθεση με ηλεκτράμαξες. 
ΠΡΙΝ τοποθετηθούν γελώντας, να προσέχουν τις φάκες και τα μεγάλα λόγια. 


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου