Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

ΟΣΕ : Ανανέωση με παροχή υπηρεσίας για σταθμάρχες

 Στην ανανέωση της σύμβασης παροχής υπηρεσιών των νέων σταθμαρχών προχώρησε η Διοίκηση του ΟΣΕ, παρότι είχε υπάρξει διαβεβαίωση
για  το ΔΙΚΑΙΟ αίτημα των συναδέλφων για μονιμοποίηση τους  μέσα στο 2023. 
Οι νέοι σταθμάρχες - μια απόλυτα κρίσιμη και εξειδικευμένη ειδικότητα- συνεχίζουν να εργάζονται στην επισφάλεια και με μπλοκάκι, γεγονός το οποίο δεν τιμά κανέναν συνδικαλιστή στον ΟΣΕ. 

Την ίδια ώρα που  αγνοείται η τύχη του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ -που είχε προκηρυχτεί πριν περίπου 1 χρόνο- για προσλήψεις στον ΟΣΕ, η Διοίκηση του Οργανισμού  συνεχίζει τις εκτός ΑΣΕΠ προσλήψεις, προσλαμβάνοντας με παροχή υπηρεσιών σε διάφορες ειδικότητες. Όποιος μπεί στην Διαύγεια μπορεί να διαβάσει πολλές τέτοιες αποφάσεις.

Το ερώτημα που προκύπτει ,  είναι που πρέπει να απευθυνθεί κανείς για να μπορέσει να προσληφθεί στον ΟΣΕ και το ποιος αξιολογεί όσους προσλαμβάνονται. 

Ένα ερώτημα που δεν έχει την ευαισθησία να απευθύνει ούτε η ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, που σε άλλες εποχές σήκωνε "ψηλά" τα θέματα της διαφάνειας και της δικαιοσύνης εντός των σιδηροδρομικών εταιρειών. (κανείς δεν ξεχνά).

Η  ηγεσία της Π.Ο.Σ. παρακολουθεί απλά τις εξελίξεις στον σιδηρόδρομο, έχοντας καταστεί ουσιαστικά ανενεργή τον τελευταίο χρόνο και μόνο θυμηδία προκάλεσε η αποστροφή που ακούστηκε πρόσφατα για το "brand name" της Π.Ο.Σ. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν έχει συνεδριάσει ΟΥΤΕ η εκτελεστική Επιτροπή της εδώ και 12 μήνες, κάτι που καταδεικνύει την θλιβερή κατάσταση στο δευτεροβάθμιο Όργανο εκπροσώπησης των σιδηροδρομικών.

Για Συμβούλιο Διοικήσεων δεν συζητάμε, καθώς για πρώτη φορά ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ ανέφεραν πως πρέπει να προηγηθεί συνάντηση της Π.Ο.Σ. με το Υπουργείο για να συγκαλέσει το Όργανο. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου