Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Σωματεία Hellenic Train : Ακόμα περιμένουν την συνάντηση με το Υπουργείο

Καμία ανταπόκριση δεν υπήρξε - μέχρι σήμερα-  απο την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών στο αίτημα των 3 Σωματείων Εργαζομένων στην Hellenic Train, για συνάντηση

με τον κ. Σταικούρα. 

Η εξέλιξη αυτή εντείνει τον προβληματισμό των εργαζομένων, ενόψει της συνάντησης με την Διοίκηση της Hellenic Train την επόμενη Τρίτη 31 Οκτώβρη. 

Η σημαντική καθυστέρηση στην επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στον Κεντρικό σιδηροδρομικό άξονα της χώρας, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε όλες τις σιδηροδρομικές εταιρείες που βλέπουν τα έσοδα τους να συρρικνώνονται, χωρίς προφανή υπαιτιότητα τους. 

Σύμφωνα με όσα έχουμε πληροφορηθεί, δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη και στο ζήτημα της καταβολής των οφειλόμενων στην Hellenic για την εκτέλεση δρομολογίων στις άγονες γραμμές. ενώ η εταιρεία ΔΕΝ έχει λάβει καμία χρηματοδότηση απο το 2021!

Κλείνοντας να πούμε το προφανές.

Ότι ήταν τουλάχιστο άτυχη η δήλωση ότι "όλοι χρωστάνε σε όλους στον σιδηρόδρομο".

Αφενός γιατί δείχνει ότι δεν υπήρχε κανένας έλεγχος τα τελευταία 4 χρόνια στην λειτουργία του σιδηροδρόμου και αφετέρου αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν ήταν ικανή να τηρήσει την σύμβαση που η ίδια ψήφισε τον Ιούνιο του 2022 με αποτέλεσμα να κυριαρχεί η υποχρηματοδότηση σε όλους τους τομείς.

Ελπίζουμε ο κ. Σταικούρας να ευαισθητοποιηθεί και να καλέσει τα Σωματεία σε συνάντηση τις επόμενες ημέρες. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου