Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Στα δικαστήρια για την 24ωρη απεργία προσέφυγε η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Στα δικαστήρια προσέφυγε η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία που εξήγγειλε η Π.Ε.Π.Ε. στο δίκτυο του Προαστιακού Αθηνών .
Πριν από λίγο η απεργία κρίθηκε απο το Πρωτοδικείο Πειραιά παράνομη και καταχρηστική .
Το σκεπτικό της προσφυγής αφορά τυπικούς λόγους( μη τήρηση απο την ΠΕΠΕ των νόμιμων προϋποθέσεων , μη διάθεση προσωπικού ασφαλείας , έλλειψη διαλόγου με την Διοίκηση !!) , αλλά
και γιατί το αίτημα για την μη εφαρμογή της εργασιακής εφεδρεία είναι αόριστο !!!!!
Και αυτό  γιατί δεν έχουν καταρτιστεί ( ακόμα ) λίστες με το προσωπικό που θα μπει στην εργασιακή εφεδρεία -δεδομένου ότι δεν έχει εκδοθεί το Προεδρικό διάταγμα ακόμα-.
Εκτός όμως  από αόριστο είναι και μη νόμιμο και καταχρηστικό όπως αναφέρει στην προσφυγή της η Διοίκηση , αφού τα αιτήματα της ΠΕΠΕ είναι αμιγώς πολιτικά και ως αποδέκτη έχουν αποκλειστικά το Κράτος , αφού είναι γνωστό ότι δεν μπορεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να αποφασίσει για τα προβαλλόμενα απο την εναγόμενη αιτήματα , καθώς σε αυτήν την περίπτωση θα ενεργούσε αντίθετα στις διατάξεις του Νόμου.

( με λίγα λόγια αν δεν σταματήσει το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας η Διοίκηση είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει .... ) .

Τέλος η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητάει ημερήσια αποζημίωση 6.000 Ε από την Π.Ε.Π.Ε. για την ζημιά που προκαλεί στην εταιρεία η απεργία .

Μόλις έχουμε το σκεπτικό της απόφασης θα σας ενημερώσουμε για αυτό .
Μάρτυρας υπέρ των θέσεων της ΠΕΠΕ ήταν ο συνάδελφος Πέτρος Μωραίτης

1 σχόλιο:

  1. Απο αυριο αναπαυσεις κανονικα ολες ολοι να δουμε που ζητανε και αποζημιωση..Πολυ υπερανω δεν μας βγαινουν?Για το χαλι του ΟΣΕ γενικα θα πληρωσει κανεις?Ουκ λαβεις παρα του μη εχοντος κυριοι,δηλαδη αν δεν τα δωσει η πεπε τι θα γινει?Ειμαι περιεργος.Καμμια κατασχεση?Ας μου απαντησει καποιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή