Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ξεκινάνε οι απολογιστικές συνελεύσεις της ΠΕΠΕ

Ξεκινάνε σήμερα απο την Αλεξανδρούπολη οι απολογιστικές συνελεύσεις της ΠΕΠΕ ενόψει και των εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ που θα πραγματοποιηθούν στις 28 κ 29 Μαϊού
Το στέκι θα ενημερώνει καθημερινά για την πορεία των συνελεύσεων.

2 σχόλια:

  1. Θέλω να πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η ώριμη σκέψη και η εμπειρία, μετά τα όσα συμβαίνουν στο πολιτικό γίγνεσθαι και σ' αυτές τις μαζώξεις θα μπορέσουμε να διακρίνουμε τον ΟΡΘΟ δρόμο γι' αυτά που μας ενώνουν και όχι για όσα κοντόφθαλμα κάποιοι διαιωνίζουν εσκεμμένα ότι μας χωρίζουν!
    Εύχομαι στους συναδέλφους που θα "γυρίσουν" όλη τη χώρα, καλή δύναμη ............!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός ενιαίου επικουρικού μένουν τα "υγιή" ταμεία

    Μία δυσάρεστη έκπληξη θα περιμένει τον νέο υπουργό Εργασίας, όταν αυτός επιλεγεί και οδηγηθεί στο γραφείο του. Το ένα μετά το άλλο, τα λεγόμενα «υγιή» επικουρικά ταμεία ή κλάδοι, αποφασίζουν να μην ενταχθούν στο νέο υπερ-επικουρικό ταμείο, που όπως έχει αποκαλύψει το Capital.gr από τον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας του θα έχει έλλειμμα πάνω από 1 δισ. ευρώ.

    Το νέο επικουρικό ταμείο των μισθωτών, βάσει Νόμου θα πρέπει να έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του στις αρχές Ιουλίου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες όμως, η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΑΣΕ), δευτεροβάθμια συνδικαλιστική ένωση η οποία εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις αποφάσισε να μην ενταχθεί ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης του Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων στο νέο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ). Αντίστοιχη κίνηση, ετοιμάζεται και από τους εργαζόμενους στον κλάδου του φαρμάκου.

    Ο νόμος, δίνει τη δυνατότητα «με απόφαση των αντιπροσωπευτικότερων οργανώσεων των ασφαλισμένων κάθε ταμείου – τομέα, μέχρι την 1η Ιουλίου, μπορεί να ζητηθεί η εξαίρεση του, από την ένταξη στο ΕΤΕΑ.

    Να σημειωθεί ότι, στην περίπτωση της εξαίρεσης, τα ταμεία ή οι τομείς ή οι κλάδοι, όπως ορίζει ο νόμος, μετατρέπονται αυτοδίκαια σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου υποχρεωτικής ασφάλισης. Δηλαδή μετατρέπονται σε Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ).

    Κάτι αντίστοιχο, για τα ταμεία ΝΠΙΔ προβλέπει η νομοθεσία και για τους κλάδους υγείας, κάτι που τις προηγούμενες ημέρες προκάλεσε την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μόρς, ο οποίος ζητούσε με επιστολή του προς τους συναρμόδιους υπουργούς Υγείας και Εργασίας, να μην υπάρξει καμία εξαίρεση από την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ.

    Μάλιστα, ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, είχε χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα εξαίρεσης από το νέο Επικουρικό, έως επιχείρημα για την αντίστοιχη δυνατότητα εξαίρεση και από τον ενιαίο ταμείο Υγείας.

    Η απόφαση των ομοσπονδιών, των οποίων οι κλάδοι είναι αναλογιστικά βιώσιμοι, φαντάζει αυτονόητη, καθώς οι εργαζόμενοι αρνούνται να οδηγηθούν σε ένα ταμείο που αναμένεται να αποτελέσει την «κολυμπήθρα του Συλωάμ» για δεκάδες ελλειμματικά επικουρικά ταμεία και κλάδους. Βέβαια, ειδικοί της κοινωνικής ασφάλισης επισημαίνουν, ότι η απόφασή τους μπορεί να τους γυρίσει μπούμερανγκ, καθώς η μετατροπή του ταμείου τους σε ΝΠΙΔ, με τη μορφή Επαγγελματικού, δεν είναι αυτονόητα η καλύτερη λύση. Ειδικά, εάν δεν υπάρχει το αναγκαίο ειδικό αποθεματικό που βάσει των κοινοτικών Οδηγιών για την επαγγελματική ασφάλιση, απαιτείται.

    Το επικουρικό των εργαζόμενων στον ασφαλιστικό κλάδο (ΤΕΑΑΠΑΕ που έχει ενταχθεί ως αυτόνομος κλάδος στο ΤΕΑΙΤ) είχε περιουσία περίπου 1 δισ. ευρώ. Όμως μετά τη συμμετοχή του κοινού κεφαλαίου της ΤτΕ στο PSI και την ενεργοποίηση των CACs (το ταμείο είναι από αυτά που αρνήθηκαν να κουρέψουν οικιοθελώς περί τα 230 εκατ. ευρώ) η περιουσία του έπεσε στα 500 εκατ. ευρώ.

    Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι η λειτουργία και οι παροχές κάθε επικουρικού ταμείου είναι καθαρά κλαδική υπόθεση και πιστεύουν ότι παρά το κούρεμα, το ταμείο τους μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα.

    Κινήσεις σε αυτή την κατεύθυνση αναμένονται και από τους εργαζόμενους στον κλάδο του Φαρμάκου, για τον αντίστοιχο κλάδο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, την εξαίρεσή του από το ενιαίο επικουρικό, εξετάζει σοβαρά και το ΤΑΥΤΕΚΩ.


    Πηγή:www.capital.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή