Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Ενημέρωση από την συνεδρίασή του ΔΣ της ΠΕΠΕ

 Χρωστάμε στους συναδέλφους την ενημέρωση απο την συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΠΕ στην Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 26 Αυγούστου.Σε αυτήν παρεβρεθηκαν και αρκετοί συνάδελφοι απο το ΜΘ και το μηχανοστάσιο Δράμας ενώ απο αυτήν απουσίαζε λόγω ενός προσωπικού προβλήματος ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου.
Έγινε ενημέρωση για τα παρακάτω θέματα
Για το θέμα της επιστροφής των μεταταχθέντων μηχανοδηγών το Σώμα ενημερώθηκε για την επιστροφή 2 συναδέλφων καθώς και για προβλήματα που υπάρχουν για την επιστροφή των 2 από το Υπουργείο Πολιτισμού και του συναδελφου από το Υπουργείο Υγείας.  Επίσης υπήρξε ενημέρωση ότι τελικά η ΣΤΑ.ΣΥ προτίθεται να εγκρίνει την αίτηση 6 συναδέλφων ηλεκτροδηγών.
Για το ασφαλιστικό επειδή υπάρχει τρομερή σύγχυση στον κλάδο για τις επιπτώσεις του  συμφωνήθηκε να αποτανθεί το Σωματείο σε εργάτόλόγό για να ξεκαθαρίσει το θέμα και να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι.Μετά τις εκλογές η ΠΕΠΕ θα καταβάλει όλες τις απαραίτητες προσπάθειες για την άρση των αδικιών σε βάρος των μηχανοδηγών. Ωστόσο όλοι πλέον θα πρεπεί να συνείδήτοποιησουν ότι ο αγώνας των μηχανοδηγών γίνεται απέναντι σε ένα Νόμο που στηρίχθηκε από 222 βουλευτές και σχεδόν από όλο το πολιτικό φάσμα του τόπου. Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας θα δοθεί για την ανάδειξη των ιδιαιτερότήτών του επαγγέλματος. Η Νέα Έλξη πρότεινε μετά το ξεκαθάρισμα για το τι ισχύει να υπάρξει κατά τόπους ενημέρωση των συναδέλφων.
Για το θέμα της ΣΣΕ ο Πρόεδρος του Σωματείου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εν όψει ιδιωτικοποίησης δεν μπορεί να μην υπάρχει ΣΣΕ. Θα δοθεί μετά τις εκλογές ο εύλογος χρόνος στην ΠΟΣ γία την υπογραφή ΣΣΕ που θα πρέπει να αναγνωρίίζει την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος μας. Αν αυτό δεν γίνει, ο ίδιος τόνισε ότι το Σωματείο των μηχανοδηγών οφειλει να πράξει τα αυτονόητα, ενώ είπε -πως σε αντίθεσή με ότι συνέβή πέρύσί-   η πρόθεση της +ΣυνΕξέλιξης είναι η ΣΣΕ να περάσει μέσα από την έγκριση γενικών Συνελεύσεων. Αποκλειστικός μας σκοπός είναι η προάσπιση των συμφερόντων  των μηχανοδηγών.
Για το Γενικό Κάνονίσμό Κυκλοφορίας η ΠΕΠΕ  θα συμμετέχει στην  συνεδρίασή από την αιγίδα της ΠΟΣ,  η ΠΕΠΕ κατεβαίνει με συγκεκριμένες προτάσεις και τις πάγιες θέσεις του Σωματείου για την στελέχωση των μηχανών. Υπήρξε πρόταση  από την Νέα Έλξη για να γραφτεί ανακοίνωση - απάντηση σε Δελτίο Τύπου της ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πρόταση που δεν προχώρησε καθώς ειπώθηκε ότι έχουν δοθεί οι απαραίτητες εξηγήσεις.
Θα γίνει νέα επιστολή στον Εισαγγελέα για το θέμα της ταλαιπωρίας μηχανοδηγών  μετά από συμβάντα, αφού διαπιστώθηκε ότι ο κάθε λειτουργός εφαρμόζει τις διατάξεις κατά το δοκούν.
Ξεκινά άμεσα η διαδικασία για τις αγωγές για το 25% και το επικίνδυνο σε συνεργασία  με το δικηγορικό γραφείο του κ. Παπαδημητρίου.Για το θέμα της άμεσης καταβολής της διαφοράς στο προσωπικό , αναφέρθηκε ότι το Προεδρείο του Σωματείου είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με τον κ. Παπαδημγητρίου που είχε τονίσει ότι αυτή ουσιαστικά είναι νομικά αδύνατη,αν δεν τελεσιδικήσει το θέμα.

Ανακοινώθηκε όπως γράψαμε χτες,  ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχει δημιουργηθεί τράπεζα αίματος από το Σωματείο καθώς δεν είναι δυνατό ένας κλάδος με τέτοια επικινδυνότητα στην εργασία να μην έχει τράπεζα αίτηση αίματος.Προχωρά επιτέλους η δημιουργία site απο το Σωματείο.

Για το θέμα της διατροφής στο Capsis στους επίκουρους βοηθούς και την επέκταση του σε όλο το προσωπικό ειπώθηκε ότι όλα γίνονται βήμα βήμα και θα πρέπει το θέμα να εξεταστεί στην επόμενη σύμβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με το ξενοδοχείο.
Θα πρέπει να γίνει επανασχεδιασμός των κυκλωμάτων εργασίας και προτεραιότητα του Σωματείου θα πρέπει να είναι η κατάργηση των δεκάωρων βαρδιών. 
Μεγάλη ένταση υπήρξε μεταξύ των συναδέλφων απο την Δράμα που παρακολούθησαν την συνεδρίαση και ζήτησαν τον λόγο απο συνδικαλιστή της Δημ. Συμπαράταξης για απόψεις που κατά καιρούς διατυπώθηκαν γύρω απο την εργασία τους στο ΜΘ. Υπήρξε έντονος διάλογος για αρκετή ώρα γύρω απο το θέμα.
Επίσης απο τους παρευρισκόμενους τέθηκαν θέματα γύρω απο την έλλειψη εκπαίδευσης σε συγκεκριμένους τομείς της δραστηριότητας, τις αφύλακτες διαβάσεις και την κατάσταση με την βλάστηση γύρω απο την γραμμή.
Η Νέα Έλξη, ζήτησε να μην γίνουν υπηρεσιακές μεταβολές μέχρι τις εκλογές, με τον Πρόεδρο του Σωματείου να απαντά πως προαγωγές δεν έχουν γίνει εδώ και 14 μήνες και φυσικά δεν θα δεχτεί κανείς να γίνουν προαγωγές σε προεκλογική περίοδο.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ζήτησε να μειωθεί η συνδρομή με το πρόσχημα της μη συμμετοχής της στις συνεδρίες της ALE(και ότι μειώνονται τα έξοδα).
Το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ.

Το στέκι της έλξης - Το BLOG των μηχανοδηγών

Υ.Γ. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης διαβάστηκε επιστολή του φίλου μας και συναδέλφου Μύθημη -προσφάτως συνταξιοδοτηθέντα- στην οποία αναφερόταν και στο στέκι της έλξης.
Θα είναι χαρά μας να μας την στείλει ο συνάδελφος να την δημοσιεύσουμε και φυσικά να δώσουμε και τις απαντήσεις μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου