Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Εικόνες που συγκλονίζουν από την Γευγελή

Γροθιά στο στομάχι των νεοφιλελεύθερων ταλιμπαν της "πολιτισμένης Ευρώπης ".
 Η Ευρώπη μπροστά σε ένα νέο μεταναστευτικο κύμα που θυμίζει άλλες εποχές. Άνθρωποι που ψάχνουν απεγνωσμένα διέξοδο στον Ευρωπαϊκό Βορρά,  εικόνες που συγκλονίζουν. Η μεγαλύτερη απόδειξη για  τα αδιέξοδα που δημιουργούν οι
νεοφιλελευθερες πολιτικές. Τα εγκλήματα του χωρίς κανόνες καζίνο-καπιταλισμού.

Τραγικές αποφάσεις από Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις(Ουγγαρια)  που νομίζουν ότι φτιάχνοντας φράχτες στα σύνορα τους θα λύσουν ή δεν θα τους ακουμπήσει το πρόβλημα.






Οι εικόνες από την Γευγελή , αλλά και το Καλαί στα συνορα της Γαλλίας  απαντανε και στους εγχώριους νεοφιλελεύθερους ταλιμπαν  που υπερασπιζονταν φράχτες στον Έβρο ως δήθεν λύση του μεταναστευτικου προβλήματος. ...(θυμόμαστε  να τα λένε αυτά κ συνδικαλιστές στον σιδηροδρομο).



Η ανθρώπινη δυστυχία και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο δεν σταματιεται από κανενα τεχνητό η φυσικό φράχτη.
Η Ευρώπη πρέπει επιτέλους να συζητήσει το θέμα σοβαρά. ....

Ο δρόμος προς τον Βορρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου