Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Δημόσιο: Αύξηση ορίων ηλικίας και μειώσεις μισθών διώχνουν 60.000 υπαλλήλους

- Μόνο μέσα στον Ιούλιο έφυγαν 5.500 δημόσιοι υπάλληλοι - Τρίβει τα χέρια της η κυβέρνηση λόγω διαπραγμάτευσης για το νέο μνημόνιο - Όσοι γλιτώνουν την αύξηση των ορίων ηλικίας φεύγουν άρον, άρον από το δημόσιο

 Ο... τελευταίος να κλείσει την πόρτα είναι το σύνθημα στο
Δημόσιο με τους υπαλλήλους να τρέχουν να προλάβουν τις αλλαγές λόγω νέου μνημονίου. 

Αυτή τη στιγμή 60.000 δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης συνωστίζονται στην πόρτα εξόδου και αναμένεται να καταθέσουν αιτήσεις συνταξιοδότησης μέχρι το τέλος του έτους. 
Ήδη μέσα στον Ιούλιο υπήρξαν 5.500 αποχωρήσεις, ενώ από Σεπτέμβριο έρχεται πραγματικό τσουνάμι. Όλα λόγω ασφαλιστικού και μειώσεων στους μισθούς που έρχονται μέχρι τα τέλη του έτους. Ουσιαστικά το Δημόσιο από το 2010 “έχασε” σχεδόν 300.000 υπαλλήλους λκόγω αλλαγών στο ασφαλιστικό και τα μισθολόγια, ενώ το κύμα φυγής φαίνεται ότι συμφέρει την κυβέρνηση καθώς μειώνει το μισθολογικό κόστος και έτσι κάνει τη διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο των δανειστών πιο εύκολη. Ωστόσο οι θέσεις στις υπηρεσίες αδειάζουν και η τρόικα πιέζει να μην γίνουν παρά μόνο 3.000 προσλήψεις για φέτος γεγονός που θα αφήσει χωρίς το απαραίτητο προσωπικό τομείς όπως η Παιδεία και η Υγεία.

Πηγή newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου