Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Επίθεση με καλάσνικοφ στο TGV από Άμστερνταμ προς Παρίσι

Στην περιοχή μεταβαίνει ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας - Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την επίθεση στην υπερταχεία αμαξοστοιχία - Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο σε πολύ σοβαρή κατάσταση - Πληροφορίες ότι τραυματίστηκε και
ο Γάλλος ηθοποίος Jean-Hugues Anglade

Τον απόλυτο τρόμο έζησαν το απόγευμα της Παρασκευής οι επιβάτες ενός τρένου Thalys που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ - Παρίσι όταν ένας ένοπλος άνοιξε ξαφνικά πυρ, τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους.
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 19.00 (ώρα Ελλάδας) και σύμφωνα με την εταιρεία των γαλλικών σιδηροδρόμων (SNCF) ο δράστης έφερε ένα καλάσνικοφ, ένα μαχαίρι και άλλο ένα όπλο.
Ωστόσο, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, μέσα στο τρένο επέβαιναν Αμερικανοί αλλά και Βρετανοί στρατιώτες οι οποίοι κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να αφοπλίσουν τον δράστη, πριν προλάβει να βλάψει περισσότερα άτομα. Λίγη, ώρα αργότερα οι αρχές τον συνέλαβαν στο σιδηροδρομικό σταθμό του Αράς, στη βόρεια Γαλλία
Δυστυχώς, όμως, ο δράστης κατάφερε να τραυματίσει τρία άτομα, με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News να μεταδίδει ότι τουλάχιστον δύο από τους τραυματίες ανήκουν στο στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζει αν πρόκειται για αξιωματικούς.

Επίσης το γαλλικό «Paris Match» μεταδίδει μέσα από την ιστοσελίδα του ότι ένας από τους τραυματίες είναι ο Γάλλος ηθοποίος Jean-Hugues Anglade. Ο 60χρονος έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές γνωστές ταινίες όπως το «Killing Zoe», το «Betty Blue και το «Nikita».

Πάντως, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένοπλος είναι βορειοαφρικανικός και «γνωστός» στις μυστικές υπηρεσίες, ενώ τις έρευνες για την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γαλλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ο τρίτος έχει τραυματιστεί ελαφρύτερα. Επίσης, ένα από τα τρία άτομα φέρει τραύματα από σφαίρες. 
Για την ώρα, στο λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, η εταιρεία Thalys επισημαίνει ότι «οι επιβάτες είναι ασφαλείς, η κατάσταση τελεί υπό έλεγχο», τονίζοντας πως το τρένο έχει σταματήσει και οι ομάδες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών βρίσκονται στο σημείο.
Ακόμη, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ αναμένεται να μεταβεί στην περιοχή όπου συνελήφθη ο άνδρας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου