Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Επιχειρησιακό Σωματείο : Επιστολή στην διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το συμβάν στο ΜΑΙ

Επιστολή του Επιχειρησιακού Σωματείου ΠΕΠ- ΤΡΑΙΝΟΣΕ για πρόσφατο συμβάν στο ΜΑΙ.  
Όπως ήδη γνωρίζετε, την Πέμπτη 19 Αυγούστου, στις εσωτερικές εγκαταστάσεις της εταιρείας,  στο μηχανοστάσιο Α.Ι.Ρ. υπήρξε συμβάν κατά την διάρκεια των ελιγμών και συγκεκριμένα κατά την πλοήγηση  συρμού Desiro σε λάκκο  συντήρησης, όταν και αυτό προσέκρουσε
ελαφρά σε Η/Α Siemens.

Το συμβάν στο μηχανοστάσιο ανέδειξε τα προβλήματα που υπάρχουν στην λειτουργία της τεχνικής βάσης και αφορούν τόσο στην έλλειψη προσωπικού όσο και στην καθυστέρηση επενδύσεων που είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία της.

Συγκεκριμένα, λόγω της έλλειψης κλειδούχων στον ΟΣΕ , μέλη μας τεχνίτες εκπαιδεύτηκαν στην ειδικότητα του χειριστή αλλαγής/ κλειδούχου και σήμερα απασχολούνται σε αυτήν παράλληλα με τα κυρία καθήκοντα τους και υπό την εποπτεία του προσωπικού ελιγμών του ΟΣΕ. Γνωρίζοντας ήδη την δεδομένη έλλειψη προσωπικού στην τεχνική βάση , αντιλαμβάνεστε ότι, η με τον τρόπο αυτό περαιτέρω εντατικοποίηση της εργασίας των συναδέλφων μας ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια της εργασίας, πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχει και η εμπειρία που απαιτείται για συγκεκριμένα καθήκοντα.

Για τον λόγο αυτό σας καλούμε όπως άμεσα προβείτε σε προσλήψεις νέου προσωπικού στην τεχνική βάση, με προτεραιότητα στους συνάδελφους μας που οι συμβάσεις τους δεν είχαν ανανεωθεί καθώς και τους μαθητές, προκειμένου όσοι επιθυμούν να μεταπηδήσουν στην ειδικότητα του χειριστή αλλαγής/κλειδούχου και να σταματήσει άμεσα η παράλληλη εργασία τους σε 2 ειδικότητες.

Το επιβατικό και εμπορευματικό  έργο πολλαπλασιάζεται την περίοδο αυτή,  γεγονός που ικανοποιεί και το σωματείο μας που στηρίζει την αναπτυξιακή πορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το συμβάν κατέδειξε ωστόσο την αναγκαιότητα για επενδύσεις στις εγκαταστάσεις των μηχανοστασίων. Έχοντας ενημερωθεί για την πρόθεση σας για εκσυγχρονισμό τους , σας καλούμε όπως ως προτεραιότητα θέσετε την εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης στο μηχανοστάσιο ΑΙΡ και  όπως θέσετε άμεσα σε τάση το νέο υπερσύγχρονο ηλεκτραμαξοστάσιο, στις εγκαταστάσεις του μηχανοστασίου Θεσσαλονίκης.


 Το Σωματείο μας έχει διαχρονικά ως προτεραιότητα του την ασφάλεια της εργασίας. Για τον σκοπό αυτό δηλώνουμε την πρόθεση μας να συνεργαστούμε προκειμένου άμεσα να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες.


Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία


         


         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


        Β. ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ                                          Σ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου