Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Εργατικό Κέντρο Πειραιά : Αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους

 Το ΔΣ του ΕΚΠ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς που καίει τη χώρα εδώ και τόσες ημέρες. Επίσης εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη
συμπαράστασή μας στους συναδέλφους μας και στους υπόλοιπους πυρόπληκτους σε όλη τη χώρα που είδαν τα σπίτια τους να γίνονται στάχτη σε μια στιγμή. 

Πρόκειται για διαχρονικό έγκλημα, έχουν σοβαρές ευθύνες η σημερινή κυβέρνηση και οι προηγούμενες με την πολιτική της εμπορευματοποίησης της γης, την άναρχη ανάπτυξη, την επιχειρηματική δράση σε βάρος του περιβάλλοντος και της ζωής των εργαζομένων. 

Η εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης, αφήνει αβοήθητους  στο έλεος της φωτιάς και στα αποκαΐδια ανθρώπους και τις περιουσίες τους. Οι πυρόπληκτοι πρέπει να βρουν το κουράγιο να σταθούν στα πόδια τους, να συγκροτήσουν επιτροπές. Τα σωματεία, οι σύλλογοι αγροτών και επαγγελματιών να μπουν μπροστά, να διεκδικήσουν όσα έχασαν. Μόνο με τον αγώνα τους και την αλληλεγγύη από όλο τον λαό θα υπάρξουν προϋποθέσεις να παραμείνουν στον τόπο τους, στα χωριά τους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Πειραιά, τα Σωματεία μέλη μας, άλλα Σωματεία  και συλλόγους της περιοχής, να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους πυρόπληκτους που έχουν άμεση ανάγκη από βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Στην κατεύθυνση αυτή συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης (νερά, τυποποιημένη ξηρά τροφή, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά κτλ ).

Στο  Εργατικό Κέντρο Πειραιά,  Σκυλίτση Ομηρίδου 19  

καθημερινά από τις 10:00 - 15:00.


Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2104100830


Η Διοίκηση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου