Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Ακρωτηριάστηκε εργάτης στη Σαλαμίνα μετά από 10ωρη εργασία - Εφαρμόστηκε ο Νόμος Γεωργιάδη αναφέρει το Εργατικό Κέντρο

 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο: Ο εργοδότης εφάρμοσε το νόμο Γεωργιάδη πριν καν δημοσιευθεί το ΦΕΚ - Πόσο περήφανος είναι ο υπουργός;

Τις σοβαρές επιπτώσεις του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου αναδεικνύει το τραγικό ατύχημα
που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή στα ναυπηγεία Σαλαμίνας, όπου ένας εργάτης ακρωτηριάστηκε έπειτα από δεκάωρη εργασία.

Το νέο εργατικό ατύχημα ανακοίνωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σαλαμίνας εκτοξεύοντας μύδρους κατά του Άδωνη Γεωργιάδη και προχωρώντας σε σοβαρές καταγγελίες.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα ο εργολάβος άρχισε να εφαρμόζει το νομοσχέδιο πριν καν δημοσιευθεί το σχετικό ΦΕΚ και σημειώνει ότι «ο συνάδελφος μετά από συνεχή εργασία άνω των δέκα ωρών και χωρίς να έχει πάρει ρεπό για πολύ καιρό, να τραυματιστεί σοβαρά στο χέρι και να ακρωτηριαστεί στα δάχτυλα».

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Πόσο περήφανος θα πρέπει άραγε να είναι ο κ. Γεωργιάδης καθώς οι πιστοί του “πελάτες” οι εργοδότες εφάρμοσαν αμέσως το εργασιακό έκτρωμα που κατέθεσε και ψηφίστηκε από την Βουλή, χωρίς καν να προλάβει να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ !!!

Σαν “έτοιμοι  από καιρό” προχώρησαν στην εφαρμογή του….

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το νέο εργατικό ατύχημα που συνέβη την Κυριακή 24/09/23 στα Ναυπηγεία  Ελευσίνας με έναν  εργαζόμενο  που ανήκε στο προσωπικό ενός εκ των βασικών υπεργολάβων των συγκεκριμένων Ναυπηγείων.

Ο εν λόγω εργολάβος δραστηριοποιείται στα Ναυπηγεία μέσω διαφόρων εταιρειών.

Ξεκίνησε, λοιπόν, την εφαρμογή του Νόμου προσλαμβάνοντάς εργαζόμενους σε δυο εταιρείες του , εξασφαλίζοντας ότι αυτοί, σαν νέοι “είλωτες”  θα δουλεύουν χωρίς υπερωριακή προσαύξηση από ήλιο σε ήλιο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής ο συνάδελφος μετά από συνεχή εργασία άνω των δέκα ωρών και χωρίς να έχει πάρει ρεπό για πολύ καιρό, να τραυματιστεί σοβαρά στο χέρι και να ακρωτηριαστεί στα δάχτυλα. 

Συγχαρητήρια κ. Γεωργιάδη και στους ομοίους σας!!!!

Δρέπετε τους καρπούς των προσπαθειών σας.

Ποιος, άλλωστε, από εσάς ενδιαφέρετε αν υπέστη αναπηρία ένας εργαζόμενος;

Αρκεί οι εργοδότες να είναι ευχαριστημένοι……

Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Υπουργός παραδέχτηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη (μόνο σε αυτό είναι καλός στο να ποζάρει στον τηλεοπτικό φακό σαν τηλεσταρ, “παλιά μου τέχνη κόσκινο”), με περισσό θράσος ότι είναι υπέρ των εργοδοτών γιατί χωρίς εργοδότες δεν υπάρχουν εργαζόμενοι…..

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι εργασιακοί χώροι μετατρέπονται σε κρεματόρια…..

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια παρακολουθώντας την “θανατική μας καταδίκη” και εναποθέτοντας την ζωή μας στην τύχη και στον Θεό.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ  ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου