Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

«Δεν ξεχνώ - 57 ψυχές ζητούν δικαίωση»: Στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ οι συγγενείς των θυμάτων

 Με πρόσωπα σκυθρωπά, μαύρες μπλούζες που πάνω αναγράφουν «Δεν ξεχνώ 57 ψυχές ζητούν δικαίωση. Τέμπη 28/02/23» γονείς, συγγενείς και φίλοι των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, βρίσκονται εδώ, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ζητώντας δικαίωση
για τους δικούς τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους εκείνο το μοιραίο βράδυ.

Η μητέρα του 26χρονου Δημήτρη Ασλανίδη βρίσκεται σήμερα στη συγκέντρωση στη ΧΑΝΘ, με αίτημα να δικαιωθεί η μνήμη του παιδιού της. «Όσο περνά ο καιρός ο πόνος ο γίνεται όλο και μεγαλύτερος», λέει.

Ζητά να τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει. «Να μην συγκαλύπτουν τα γεγονότα και να μην βγαίνουν οι ένοχοι με 30.000 ευρώ εγγύηση και πάλι πίσω στη ζωή τους», τονίζει.

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, εκπρόσωπος του συλλόγου πληγέντων της τραγωδίας των Τεμπών, λέει πως μετά την πάροδο 6 μηνών «δεν βλέπουμε να συγκινείται κανείς. Οι δικαστικές αρχές τώρα άρχισαν να κινούνται. Δεν έχει παραιτηθεί κανείς από αυτούς που ευθύνονται».

«Θέλουμε διαδηλώνοντας να δηλώσουμε τη δυσαρέσκεια μας για όλα τα κακά της χώρας μας ξεκινώντας από την τραγωδία των Τεμπών. Είχαμε τις φωτιές που κατέκαψαν τη χώρα, ανείπωτα εγκλήματα όπως αυτό που έγινε στον Πειραιά. Κανένας δε βοήθησε το παιδί. Έχουμε ένα επίσης τραγικό γεγονός στη Θεσσαλία. Δεν πνίγηκαν αλλά τους έπνιξαν όσοι έχουν την ευθύνη των έργων. Πρέπει να προχωρήσει το δικαστικό κομμάτι πιο γρήγορα. Οι ευθύνες είναι πολύ ψηλά. Όπως μας ανέφερε ο εφέτης, το κατηγορητήριο ανεβαίνει προς τα πάνω. Πιέζουμε όσο μπορούμε για την απόδοση των πολιτικών ευθυνών ώστε να πληρώσουν αυτοί που φταίνε», τονίζει ο κ. Κωνσταντινίδης.

https://www.makthes.gr - Έλενα Καραβασίλη  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου