Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Η κακοκαιρία Elias ξήλωσε τις ράγες στο σιδηροδρομικό σταθμό Δομοκού – Εικόνες αποκάλυψης

 


Το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias ήταν καταστροφικό για αρκετές περιοχές της χώρας. Η ορμή των νερών και των φερτών υλικών ήταν τόσο μεγάλη που ξηλώθηκαν οι σιδηροδρομικές γραμμές στον σταθμό του Δομοκού. Η έκταση της ζημιάς είναι τόσο μεγάλη, όπως αποκαλύπτει το φωτογραφικό ρεπορτάζ του πρακτορείου Eurokinissi, που είναι άγνωστο πότε θα μπορέσει να αποκατασταθεί το δίκτυο και να γίνουν τα δρομολόγια των εμπορικών και επιβατικών αμαξοστοιχιών.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός Δομοκού στη Φθιώτιδα, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της πρόσφατης κακοκαιρίας είναι πέρασμα για τα δρομολόγιά του ΟΣΕ Αθήνα-Θεσσαλονίκη.


Να σημειωθεί ότι στο σημείο που είναι ένας τεράστιος λασπότοπος εκτελούνταν έργα αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου σε μήκος ενός χιλιομέτρου.

Από τα ορμητικά νερά της βροχόπτωσης και των χειμάρρων έχουν παρασυρθεί τα σκύρα πάνω στα οποία στηρίζονται οι ράγες, έχουν χαλάσει τα μηχανήματα ηλεκτροδότησης των τραίνων, ενώ οι ράγες έχουν καλυφθεί από κλαδιά δέντρων.

Ο σταθμός Δομοκού είχε υποστεί σημαντικές ζημιές και στην πρόσφατη κακοκαιρία Daniel. Mετά από τις νέες καταστροφές κανείς δεν είναι σε θέση να πει πότε θα αποκατασταθεί το σιδηροδρομικό δίκτυο.

www.ertnews.gr  - Γεωργία Παμπουχίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου