Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

ΓΣΕΕ : Στο πλευρό των πληγέντων - Η Κυβέρνηση να αναλάβει ουσιαστική δράση -

 Η ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας και το Εργατικό Κέντρο Βόλου βρέθηκε στο πλευρό των πληγέντων από το «κύμα» κακοκαιρίας που έχει πλήξει τη χώρα μας διανέμοντας σήμερα 3000 εξάδες εμφιαλωμένου νερού στους πληγέντες
του Βόλου, στο Πάρκο της Νέαπολης και στο Παλιό Δημαρχείο Νέας Ιωνίας. Τις επόμενες ώρες και εφόσον η διέλευση οχημάτων διασφαλιστεί, ανάλογη βοήθεια θα παρασχεθεί και στους πληγέντες του Ν. Καρδίτσας και άλλων πληγεισών περιοχών σε συνεργασία με την ΕΕΚΕ και τα Εργατικά Κέντρα της δύναμής μας.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει ουσιαστική δράση και όχι απλά εξαγγελίες για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την ανακούφιση των πλημμυροπαθών. Τα γεγονότα με τις τραγικές συνέπειες των πυρκαγιών σημάδεψαν το φετινό καλοκαίρι αφήνοντας πίσω δεκάδες νεκρούς, τραυματίες, ανείπωτη θλίψη, ιδιαίτερα σε όσους έχασαν δικούς τους ανθρώπους τόσο άδικα, καταστροφές σε σπίτια και περιουσίες και άλλη μια πληγή στο ελληνικό φυσικό περιβάλλον. Οι πλημύρες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναδεικνύουν με έντονο τρόπο την έλλειψη σχεδιασμού και τις αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού.

Το καθήκον, η υπευθυνότητα, ακόμα και η απλή ευσυνειδησία, επιβάλλουν να διδαχτούμε από αυτές τις καταστροφές. Κρατική μηχανή και υπηρεσίες, τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς και γενικά όλοι μας, ακόμα και οι απλοί πολίτες, έχουμε υποχρέωση να μελετήσουμε ξανά τους ενδεχόμενους κινδύνους και τα σχέδια δράσης, τόσο για την πρόληψη όσο και για τη διαχείριση και αντιμετώπιση των κινδύνων. Μας αφορά όλους γιατί είτε σε επίπεδο σχεδιασμού και πρόληψης είτε κατά την περίοδο αντιμετώπισης της εξέλιξης του κινδύνου θα πρέπει να γνωρίζουμε πως θα δράσουμε, γιατί ίσως το κάθε λεπτό να είναι κρίσιμο.

Καλούμε και άλλους φορείς της κοινωνίας των πολιτών να προσφέρουν, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους, άμεση βοήθεια στους πληγέντες. Η επόμενη μέρα αφήνει ένα τεράστιο κενό στην κάλυψη βασικών αναγκών και την αποκατάσταση των υποδομών και του περιβάλλοντος, που οφείλουμε να καλύψουμε με το ενδιαφέρον και την ανθρωπιά μας. Ενώνουμε δυνάμεις όλοι για να βοηθήσουμε να ξαναγεννηθεί το αύριο για εκείνους τους ανθρώπους που είδαν τους ανθρώπους τους και τις περιουσίες τους να χάνονται και τους κόπους μιας ζωής να αφανίζονται μέσα στην καταστροφική μανία των ακραίων καιρικών φαινομένων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου