Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ένας υπόγειος πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη: ΚΤΕΛ Vs ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Απο metaforespress.gr
Μπορεί να φαίνεται λίγο παράξενο, αλλά μεταξύ των ΚΤΕΛ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ διεξάγεται, εδώ και αρκετό καιρό, ένας ιδιότυπος «πόλεμος».

Αρκετά ΚΤΕΛ έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κατηγορώντας την για αθέμιτο ανταγωνισμό!
Όπως μας μετέφερε πρόεδρος επαρχιακού ΚΤΕΛ «οι τιμές των μηνιαίων καρτών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι κάτω του κόστους. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει αυτή τη δυνατότητα, γιατί είναι Δημόσια επιχείρηση, εμείς όχι».
Υπενθυμίζεται ότι, επί υπουργίας Δ. Ρέππα στο υπουργείο Μεταφορών, τα ΚΤΕΛ είχαν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Δικό μας σχόλιο...
Τα ΚΤΕΛ έχουν ευνοηθεί κραυγαλέα απο το πολιτικό κατεστημένο.
Επιπλέον οι επιδοτήσεις για τις υπηρεσίες που λαμβάνουν απο το Κράτος είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με αυτές τις ΤΡΑΙΝΟΣΕ , άρα ΔΕΝ δικαιούνται να ομιλούν περί κρατικού φορέα μεταφοράς.

ΑΝ υπάρχει η στοιχειώδης λογική στα ΚΤΕΛ , αντί να κυνηγάνε φαντάσματα στα δικαστήρια ας προσπαθήσουν να δουν τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη όπου οι αντίστοιχες επαγγελματικές ομάδες λειτουργούν συμπληρωματικά στον σιδηρόδρομο.
Στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι σε αυτά δουλεύουν με σαφώς επαχθέστερους όρους εξαιτίας της έλλειψης στοιχειώδους λογικής.
Τέλος και όσον αφορά το κόστος , ας μας πουν στην Φλώρινα πόσο κοστίζει το εισιτήριο χωρίς σιδηρόδρομο και πόσο με σιδηρόδρομο .
Γιατί πρέπει όλα να λέγονται και να γράφονται.
Όσον αφορά το ενδιαφέρον για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , έ στην Ελλάδα ζούμε όλα μπορούμε να τα ακούσουμε.
ΑΝ όμως φτάσουμε στο έσχατο αυτό σημείο , υπάρχει και η αυτοδιαχείριση .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου