Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο Τύπου από Σωματείο Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζομένων

Δελτίο Τύπου που μας έστειλαν οι συνάδελφοι ηλεκτροδηγοί για το περιστατικό με την επίθεση νεαρών που εισέβαλαν στις  εγκατάστασεις της ΣΤΑΣΥ για να βάψουν τρένα και όταν έγιναν αντιληπτοί επιτέθηκαν και τραυμάτησαν σοβαρά συνάδελφο.Παρόμοια περιστατικά έχουμε επανειλημένα ζήσει και οι μηχανοδηγοί.
Όλο το Δελτίο Τύπου>
Καταγγέλλουμε την εγκληματική ενέργεια σε βάρος συναδέλφου μας την Πέμπτη 4/10/12 στο σταθμό ΕΙΡΗΝΗ (από άτομα ξένα προς το δίκτυο της ΣΤΑΣΥ. Α.Ε. τα οποία εισέβαλαν για να γράψουν συρμούς), ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΚΑΤ με βαριές κακώσεις στο κεφάλι και τη σπονδυλική στήλη.

Ø     Η απαξίωση του φορέα με τη μείωση (μέσω μετατάξεων) του εντεταλμένου προσωπικού για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων.
Ø     Οι ελλιπείς συμβάσεις με τις εταιρείες security.
Ø     Οι υποσχέσεις της Πολιτείας για τοποθέτηση ειδικών φρουρών,
έχουν οδηγήσει στην εγκατάλειψη της προστασίας εγκαταστάσεων, τροχαίου υλικού και εργαζομένων στην Εταιρεία ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. Έχουμε καταφύγει σε εισαγγελείς, υπουργεία, στους υπεύθυνους της επιχείρησης για να δοθούν λύσεις. Έχουμε υποβάλει και προτάσεις, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της απειλής της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων από νεαρά άτομα που ασχολούνται με το γκράφιτι λόγω και της άγνοιας των κινδύνων που ελλοχεύουν κάθε λεπτό στο δίκτυο (κινήσεις συρμών, ηλεκτρικού ρεύματος έλξης 800V, πτώση κ.α.).

Είμαστε υποχρεωμένοι σαν εργαζόμενοι, με στόχο το να διαφυλάξουμε τη σωματική ακεραιότητα του προσωπικού, καθώς και την προστασία των εγκαταστάσεων και του τροχαίου υλικού - ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλότητα και η ποιότητα του συγκοινωνιακού έργου - να κινηθούμε τόσο νομικά, όσο και συνδικαλιστικά, απέναντι στη συνεχιζόμενη αδράνεια των υπευθύνων.





ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΟΥΚΗΣ Χ.

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΔΗΜΑΣ Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου