Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση Σωματείων ΣΤΑ.ΣΥ

Δημοσιεύουμε σημερινή ανακοίνωση των σωματείων στην ΣΤΑ.ΣΥ

 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η ολική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, των μισθών και των συντάξεων, η κατάργηση πενθημέρου, η ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας, οι απολύσεις, οι περικοπές στην παιδεία και την περίθαλψη, η κατάργηση κοινωνικών παροχών, 
η διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, το νέο φοροληστρικό νομοσχέδιο, θα οδηγήσουν στην πλήρη αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού, σε ακόμη πιο άδικα και άνισα καθεστώτα, σε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση και φτώχεια ολόκληρο το λαό.
Απέναντι στη πρωτόγνωρη και χυδαία αυτή επίθεση που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΜΕΤΡΟ – ΗΣΑΠ – ΤΡΑΜ), κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Ένα αγώνα διαρκείας που θα κρατήσει μέχρι την τελική ανατροπή και τη νίκη.
Ø        Γι’ αυτό λοιπόν, οργανώνουμε την αντίστασή μας απέναντι στα σκληρά και άδικα μέτρα με σειρά δράσεων, παραστάσεων και διαμαρτυριών. Οικοδομούμε ένα συντονισμένο κοινό μέτωπο αγώνα ανατροπής στον κλάδο μας και σε συνεννόηση με άλλους κλάδους. Το αμέσως επόμενο βήμα είναι η πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων.
Ø        Ζητάμε από τα μέλη των Σωματείων μας διαρκή επαγρύπνηση, ενότητα  και μαζική συμμετοχή στις δράσεις και τις απεργίες.
ü        Στηρίζουμε τον επιβάτη με τον αγώνα και την εκστρατεία ενημέρωσης ενάντια στην αύξηση του εισιτηρίου που μετατρέπει το κοινωνικό αγαθό σε αγοραίο προϊόν. Είμαστε μαζί με όλη τη κοινωνία που ψυχορραγεί ως αναπόσπαστο κομμάτι της. Θα δράσουμε από κοινού για την ανάπτυξη όλων απαραίτητων των μορφών πάλης, ως τη δικαίωσή μας.
Αυτός ο πόλεμος δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με «τουφεκιές στον αέρα» γιατί η συντονισμένη επίθεση συνοδεύεται από εργοδοτική τρομοκρατία, κρατική καταστολή και φασιστική βία.
Ήρθε η στιγμή η δύναμη της λαϊκής οργής να ανατρέψει την πολιτική κυβέρνησης, ΔΝΤ, Ε.Ε. και κεφαλαίου.
Έφτασε η ώρα το λαϊκό ποτάμι να μετατραπεί σε χείμαρρο για να σαρώσει το νέο αυτό άθλιο πακέτο λεηλασίας.
Καμία διαπραγμάτευση για τις ζωές μας με τους οικονομικούς δολοφόνους.


ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου