Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Διακόπηκαν οι συζητήσεις για το Προσοντολόγιο

Δεν ξεκίνησε καν  η κουβέντα στην σημερινή σύσκεψη με την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΣ Θ. Λεβέντης , στην ορθότατη τοποθέτηση του προς τον Δ/ντα Σύμβουλο κ. Ζηλιασκόπουλο  ξεκαθάρισε πως η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις , η μη υπογραφή ΣΣΕ και η πληρωμή με βάση το ενιαίο μισθολόγιο (κ την παρανομία του 25+25 % στις μειώσεις ) καθιστά την διαδικασία συζήτησης για άλλα θέματα αδύνατη ξεκαθαρίζοντας ότι η εφαρμογή την Παρασκευή -στην επερχόμενη εξόφληση- του μισθολογίου θα σημάνει ουσιαστικά και
το κλείσιμο του σιδηροδρόμου .

Στην επιχειρηματολογία του ο Πρόεδρος της ΠΟΣ ενέταξε και τις 2 δικαστικές αποφάσεις σε Πάτρα και Κρήτη(πρωτόδικες) που ανήρτησε το στέκι της έλξης και ακυρώνουν την εφαρμογή του ενιαίου σε Επιχειρήσεις Ιδιωτικού Δικαίου.

Οι αποφάσεις μάλιστα έχουν δοθεί απο την προηγούμενη Παρασκευή απο τους διαχειριστές του blog(μέσω του Προέδρου της ΠΕΠΕ ) και στην ΓΣΕΕ.

Στην συνάντηση παρέστη το Προεδρείο της ΠΟΣ (εκτός του συναδέλφου Παναγούλια ) αλλά κ οι Πρόεδροι κ Αντιπρόεδροι των ΠΕΠΕ , Προαστιακός ,ο Πρόεδρος κ ΓΓ της ΠΕΠΑ και ο Πρόεδρος των  Διοικητικών Υπάλληλων .

Αποφασίστηκε να σταλεί άμεσα επιστολή της ΠΟΣ προς τις Διοικήσεις , που θα τις καλεί να μην προβούν στην πληρωμή με βάση το ενιαίο μισθολόγιο , προκειμένου να ξεκινήσουν κ πάλι οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή ΣΣΕ.

Απο κει και πέρα η ΠΟΣ ετοιμάζεται κ για την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του θέματος 

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Καρόλου.

Θα ενημερώσουμε για οτιδήποτε νεώτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου