Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΟΧΙ άλλο καλωσόρισμα σε Έλληνα Πρωθυπουργό απο ξένο σε Ελληνικό έδαφος!

Επιστολή απο τον συνάδελφο Γκαντιτζικίδη Πασχάλη 

Είδαμε όλοι στην εμπορική συμφωνία COSCO-HP τον Κινέζο πρόεδρο της COSCO να καλωσορίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό στο λιμάνι του Πειραιά..!
Το επόμενο βήμα, δηλαδή, ποιο θα είναι; Να καλωσορίζεται ο Έλληνας πρωθυπουργός στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στα τραίνα από τον ίδιο -ή και άλλον- ξένο επιχειρηματία;!

Και ενώ το ξεπούλημα-καλωσόρισμα είναι προ των πυλών (ΤΡΑΙΝΟΣΕ) πρωτοκλασάτοι συνδικαλιστές τα βάζουν με έναν ελπιδοφόρο και νέο -σε πρωτοβάθμιο σωματείο- συνδικαλιστή για κάποιες αλήθειες που έγραψε. Προφανώς, αγανάκτησαν κάποιοι συνδικαλιστές γιατί δεν είναι συνηθισμένοι να ακούν αλήθειες. Άλλωστε μάθανε από τους γύρω τους να ακούν επιλεκτικά, να συνδιοικούν, να 'βολεύουν' και να αναβαθμίζουν ανίδεους.
Αρκετά υπέφερε ο σιδηρόδρομος και οι σιδηροδρομικοί από τους παραπάνω εμπλεκόμενους. Ας επιτραπεί, επιτελούς, στα νέα παιδιά να έχουν μια άλλη φιλοσοφία και μια διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η καινοτομία  και η αμφισβήτηση είναι βασικές προϋποθέσεις για την ύπαρξη ελπίδας και προοπτικής για το μέλλον των συναδέλφων.

Γκαντιτζικίδης Πασχάλης        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου