Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Επιστολή ΠΕΠΕ στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρύθμισης

Η ΠΕΠΕ επιμένει για το θέμα της επιστροφής όσων έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας .  Αναλυτικά η σημερινή επιστολή >
Κύριε Υπουργέ , 

Το 2010 με την εφαρμογή του Ν.3891 εξαναγκάστηκαν πολλοί εξειδικευμένοι εργαζόμενοι με την ειδικότητα του μηχανοδηγού να
μεταταχθούν σε υπηρεσίες του Δημοσίου Τομέα .
Ήδη απο το τέλος του 2012 κάποιοι απο αυτούς βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Παρότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν αποστείλει κατάλογο με όλα τα στοιχεία αυτών των εργαζομένων για την επιστροφή τους μέσω της κινητικότητας , λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού στην ειδικότητα του μηχανοδηγού (ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες εμπορικές συμφωνίες - Cosco - Hp - ΤΡΑΙΝΟΣΕ ) δεν προβλέφθηκαν θέσεις για τον κλάδο έλξης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον κατάλογο που δόθηκε στην δημοσιότητα.
Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας για την επιστροφή των συναδέλφων μας. (ακολουθούν τα ονόματα).
Στην διάθεση σας για οποιαδήποτε ενημέρωση.

Για το ΔΣ 

Ο Πρόεδρος                         Ο  Γ.Γραμματέας

Τουρλής Β.                            Θεοδωρόπουλος Ε.

1 σχόλιο:

  1. ειναι σκανδαλο να πληρωνονται αναπαυσεις και μηχανοδηγοι να φυλανε μουσεια και νακανουν ασχετες εργασιες με το αντικειμενο τους. συναδελφοι καντε ενεργειες για την επιστροφη των συναδελφων που επιθυμουν να επιστρεψουν. μη περιμενεται να ενταχθουν σε καθεστως διαθεσιμοτητας και κινητικοτητας για να επιστρεψουν. φυλακες μουσειου η διοικητικους υπαλληλους μπορουν να κανουν αμεσα. δεν προυποθετει καποια εκπαιδευση. ειναι διαχειριστικα σωστο και οικονομικα επωφελες η διαχειριση και αξιοποιηση εξειδικευμενου προσωπικου να γινεται πανω στο γνωστικο του αντικειμενο ιδιαιτερα δε αν ληφθει υπ οψιν οτι για να εκπαιδευθει ενας μηχγος εχουν δαπανηθη πολλα χρηματα και χρονος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή