Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Επιστολή Γρηγόρη Αλεξανδρή , μηχανοδηγού ΜΑΙ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή του συναδέλφου μηχανοδηγού Γρηγόρη Αλεξανδρή για όλα όσα συμβαίνουν τελευταία στον χώρο της έλξης.  
Κύριοι συνδικαλιστές , 
Σταματήστε σας παρακαλώ να πασχίζετε για το καλό και συμφέρον μας.Δεν θέλουμε άλλο ,μπορούμε να τα καταφέρουμε και μόνοι μας.Ποιος άραγε εργαζόμενος πιστεύει ότι ενεργείται για εμάς.Το αντίθετο μάλιστα.Για τις θέσεις σας νοιάζεστε και τις προαγωγές σας.
Υποστηρίζετε τα σχέδια της Διοίκησης τόσο , που ξεχνάτε τον ρόλο σας,  που δεν
είναι άλλος απο το να υπηρετείτε τα συμφέροντα  του εργαζόμενου.
Για το συμβάν του εμπορικού ( 26η Ιουνίου ). Αίσχος. Ούτε τα χαρτιά με τις υπογράφες σας , ένθεν και εντεύθεν δεν τηρείται. Καλά από μικροί τι μαθαίναμε την υπογραφή και κάτι άλλο να κοιτούμε που την βάζουμε.
Η Χούντα και η τρομοκρατία σε όλο της το μεγαλείο.

Για τα κυκλώματα του ΜΑΙ , η λέξη ΝΤΡΟΠΗ είναι πολύ επιεικής. Δέκα και πλέον συνδικαλιστές στον χώρο ,σέρνονται πίσω από έναν που έχει σαν αυτοσκοπό να βγάζει τα απωθημένα του και να καλλιεργεί το μίσος μεταξύ των συναδέλφων.

Διανυκτέρευση στο Λειανοκλάδι . Όπως την δεκαετία 70 και 80 . Είπαμε βγάζει τα απωθημένα της η σειρά του οικοτροφείου.

Επικουρίες Θεσσαλονίκης. Εδώ φταίνε και οι νέοι βοηθοί . Κάποιοι το ζήτησαν και το θέλουν. Θα μάθουν και αυτοί , αφού πάθουν και χρησιμοποιηθούν.

Εντατικοποίηση της εργασίας που σε συνδυασμό με  την καταπόνηση των κινητήριων μονάδων και την ανύπαρκτη συντήρηση γραμμής αυξάνει την επικινδυνότητα.

Και το ποιο δολοφονικό.Εμπορικό με θερμαστή βράδυ. 
Κάποιοι ας αρχίσουν να προσεύχονται.....

Μέσα σε όλα αυτά έχουμε και τα θετικά μας. Όπως το μεράκι και το φιλότιμο των μηχανοδηγών και κάποιων στελεχών Υπηρεσίας (μηχανοστασιάρχες - ΦΥ) που προσπαθούν πολλές φορές , αλλά μάταια.

Αυτά όλα είναι συνεπακόλουθα της οικτρής πολιτικής και οικονομικής κατάστασης την οποία βιώνουμε.

Ο ραγιαδισμός και ο φόβος επικρατούν και εξαπλώνονται και ο χώρος μας δεν αποτελεί εξαίρεση.
Είναι λυπηρό να βλέπεις συνδικαλιστές τώρα που κλείνει ο κύκλος τους , να μην κοιτούν την υστεροφημία τους και να μένουν γαντζωμένοι στην εξουσία με οποιοδήποτε τρόπο και τίμημα.

Αυτά τα αναφέρω για να μαθαίνει ο σιδηροδρομικός κόσμος και όχι μόνο , κάτω απο ποιες συνθήκες εργάζεται ο μηχανοδηγός του ΜΑΙ και πόσο υποστηρίζεται συνδικαλιστικά.

ΠΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ

Με τιμή , 

Γρηγόρης Αλεξανδρής , Μηχανοδηγός ΜΑΙ , Υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Συνεργασίας στις τελευταίες εκλογές της ΠΕΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου