Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ποντάρει στη Θράκη

Σύμφωνα με το δημοσίευμα - που φαίνεται να έχει πληροφόρηση εκ των έσω- η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα προχωρήσει σε προσλήψεις μηχανοδηγών άμεσα , αν ιδιωτικοποιηθεί , ενώ αν αυτό δεν γίνει θα χρειαστεί να περιμένουμε τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Αναφέρεται ότι για τα επόμενα 2 χρόνια η εταιρεία θα μπορέσει να λειτουργήσει οριακά. Αναλυτικά >

Μέσω της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανοίγουν δρόμους προς τις αγορές του εξωτερικού βιομηχανίες από την περιοχή της Θράκης για τα προϊόντα τους. Η μετακίνηση των προϊόντων αποτελούσε πάγιο πρόβλημα για τις βιομηχανίες της ακριτικής περιοχής, καθώς, όντας μακριά από την πρωτεύουσα, χρειάζονταν πάντα να προσπαθήσουν περισσότερο προκειμένου τα προϊόντα τους να φτάσουν σε νέες αγορές.


Αυτό το διάστημα η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε συνεργασία με τα τοπικά επιμελητήρια προσφέρει μεταφορικό διάδρομο στις βιομηχανίες αυτές, τονώνοντας παράλληλα το μεταφορικό της έργο.

Τρεις εταιρείες ξεκινούν

Οι πρώτες συμφωνίες αφορούν τις εταιρείες Μύλοι Θράκης, Ακρίτας και Green Cola Company. Μάλιστα για λογαριασμό της Green Cola έχει ήδη πραγματοποιηθεί δοκιμαστικό δρομολόγιο με προϊόντα της, τα οποία είχαν τελικό προορισμό την ισραηλινή αγορά.

Οι βιομηχανίες της περιοχής έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα προϊόντα τους είτε στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο συνδέεται πλέον με το σιδηροδρομικό δίκτυο μέσω της γραμμής Θριάσιο - Ικόνιο, είτε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, προκειμένου στην συνέχεια να ταξιδέψουν στον τελικό τους προορισμό με πλοίο. Βέβαια, σύντομα θα υπάρχει και η επιλογή για μετακίνηση των προϊόντων με τρένο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αφού στις αρχές του φθινοπώρου αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν τα έργα σύνδεσης του συγκεκριμένου λιμανιού με το σιδηρόδρομο.

Στόχος της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι να προσφέρει στις βιομηχανίες – δυνητικούς πελάτες της τακτικά εμπορευματικά δρομολόγια, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες τους. Προκειμένου όμως να γεμίζουν τα τρένα καταβάλλεται προσπάθεια και για την προσέλκυση φορτίου από και προς τη γειτονική Τουρκία.

Ζάχαρη

Παράλληλα το διάστημα Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πραγματοποιούν σε καθημερινή βάση δύο δρομολόγια από την Ορεστιάδα στο Πλατύ της Ημαθίας, για να μεταφέρουν την παραγωγή τεύτλων της περιοχής στο μοναδικό εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης που θα παραμείνει σε λειτουργία στην Ημαθία.

Προσλήψεις

Η αύξηση του εμπορευματικού έργου των σιδηροδρόμων το τελευταίο διάστημα είναι μια πραγματικότητα. Ωστόσο προκειμένου αυτή να συνεχιστεί απρόσκοπτα τα επόμενα χρόνια θα πρέπει κάποια στιγμή η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού που θα καλύψουν θέσεις μηχανοδηγών.

Ήδη έχουν εξαντληθεί όλες οι διαθέσιμες «δεξαμενές» στο εσωτερικό της εταιρείας από τις οποίες ήταν δυνατό να αντληθεί προσωπικό, προκειμένου να εκπαιδευθεί για να καλύψει θέσεις μηχανοδηγών. Αυτή το διάστημα, μάλιστα, μελετάται η δυνατότητα επιστροφής στην εταιρεία μηχανοδηγών που είχαν μεταταχθεί στο παρελθόν υποχρεωτικά, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει οριστικοποιηθεί. Εφόσον η αποκρατικοποίηση της εταιρείας προχωρήσει ως το τέλος το χρόνου, εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία της, αφού ο επενδυτής θα μπορεί χωρίς πρόβλημα να προχωρήσει σε όσες προσλήψεις κρίνει απαραίτητο.

Ωστόσο αν ο διαγωνισμός «κολλήσει», τότε οι τυχόν προσλήψεις θα πρέπει να γίνουν με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, εφόσον δοθεί η σχετική άδεια από το ΤΑΙΠΕΔ, κάτι που δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο, αφού οι προσλήψεις επηρεάζουν τα μεγέθη της εταιρείας. Όπως υπολογίζεται έστω και οριακά η λειτουργία της εταιρείας καλύπτεται για την επόμενη διετία, ωστόσο για την συνέχεια υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν περί τους 150 νέοι εργαζόμενοι σε θέσεις μηχανοδηγών.

Πηγή: eleftherovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου