Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014

Επιστολή ΣΦΣ Αρκαδίας προς ΟΣΕ - Περιφέρεια Πελλοπονήσου

Θέμα:  Πρόβλεψη διαδρόμου μικτού εύρους
Με βάση  και τις πρόσφατες  εξαγγελίες σας στην Τρίπολη για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο προβλέπεται και η σιδηροδρομική επανασύνδεση του Λουτρακίου. Είναι αυτονόητο ότι εμείς υποδεχόμαστε πολύ θετικά την παραπάνω προοπτική, αφού  αγωνιζόμαστε εδώ και αρκετά χρόνια για την υπόθεση του σιδηροδρόμου στη χώρα μας και περισσότερο για την Πελοπόννησο.

     Ειδικά για την επανασύνδεση του Λουτρακίου έχουμε καταθέσει προτάσεις και σε σχετική ημερίδα στο Λουτράκι όπου είχαμε συμμετάσχει πριν από μερικά χρόνια.  Θέλουμε λοιπόν  να επισημάνουμε ότι θεωρούμε χρήσιμο, ο σχεδιασμός της γραμμής από τον Ισθμό μέχρι το Λουτράκι να προβλέπει  γραμμή μικτού εύρους (κανονική και μετρική).  Νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε ιδιαίτερα για τη σκοπιμότητα αλλά και για το τεχνικά εφικτό της πρότασής μας. Θεωρούμε ότι (λόγω μικτού εύρους) δεν θα υπάρξει  σημαντικό οικονομικό κόστος, αφού πρόκειται για ελάχιστα χιλιόμετρα και χωρίς αξιόλογες επιβαρύνσεις αλλαγών τροχιάς.
     Eίναι αυτονόητο το πλεονέκτημα της   πρόσβασης   στο Λουτράκι,  τόσο από τη νέα ηλεκτροκίνητη σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων (ΣΓΥΤ) όσο και από την παλιά μετρική. Μπορεί να πολλαπλασιάσει τα οφέλη της γραμμής ως τακτικής συγκοινωνιακής σύνδεσης αλλά  και ως τουριστικού διαδρόμου άμεσα προσβάσιμου και από την δυνητικά πολύπλευρη αξιοποίηση  της παλιάς υφιστάμενης «μετρικής» γραμμής. Η τελευταία άλλωστε διαθέτει και το πλεονέκτημα της δυνατότητας βαθύτερης διείσδυσης προς το κέντρο της πόλης του Λουτρακίου με ελαφρύτερο τροχαίο υλικό.  Στην περιοχή της Κορινθίας γνωρίζουμε ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον προς  την  κατεύθυνση αξιοποίησης της μετρικής γραμμής.  Εμείς  θεωρούμε ότι η ύπαρξη του σημερινού μετρικού δικτύου μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά κοντά στη  νέα  ΣΓΥΤ αφού η τελευταία, παρά τα   αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματά της, μειονεκτεί στο ότι δεν διέρχεται μέσα από τους οικισμούς και δεν καλύπτει ορισμένες ζώνες  τοπικής συγκοινωνιακής, τουριστικής ή άλλης σημασίας.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι «παραβιάζουμε ανοιχτές θύρες» και ότι η πρότασή μας θα αντιμετωπιστεί με τη δέουσα προσοχή.

Για τον ΣΦΣΑ   και την Κίνηση Πελοποννησιακής Γραμμής

        Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γενικός Γραμματέας Κωνσταντίνος Μπρούσαλης                                                        Γιάννης Αθανασούλης

Τρίπολη  9 Ioυλίου 2014                                                      αριθμ. πρωτ.195

ΠΡΟΣ:
1. Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΣΕ κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλο
2. Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης ΟΣΕ κ. Γρηγόρη  Σαμπατακάκη
3.Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου