Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Εξώδικο της ΠΟΣ για την κατάσταση στον Σιδηρόδρομο

Δημοσιεύουμε το εξώδικο που έστειλε χτες η  ΠΟΣ προς τον Υπουργό Υποδομών και τις Διοικήσεις των 3 εταιρειών του ομίλου ΟΣΕ , για τα χάλια που επικρατούν στον σιδηρόδρομο. Όλο το εξώδικο >
Φέτος το καλοκαίρι, μπροστά στα μάτια όλων, συντελείται ένα κορυφαίο δράμα. Οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι, που συνέβαλαν ουσιαστικά τις προηγούμενες δεκαετίες στην ανάπτυξη της πατρίδας μας, οδηγούνται πλέον σε γενική απαξίωση, αποδιοργάνωση  και λειτουργική διάλυση. Η καθημερινή εικόνα διαμορφώνεται από τις
ματαιώσεις δρομολογίων, τις τρομακτικές ελλείψεις σε προσωπικό, τροχαίο υλικό, ανταλλακτικά, αναλώσιμα (λάδια κ.λπ.), έλλειψη καθαριότητας στους συρμούς και τους σταθμούς και άλλα πολλά. Τα απαράδεκτα μέτρα, που έλαβαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, στο όνομα δήθεν της εξυγίανσης του ΟΣΕ, ήταν απολύτως βέβαιο ότι θα οδηγούσαν  στη σημερινή τραγική κατάσταση, για την οποία έγκαιρα προειδοποίησε το συνδικαλιστικό κίνημα και οι σιδηροδρομικοί με όσες δυνάμεις διέθεταν και κόντρα σ’ ένα πολυκέφαλο προπαγανδιστικό-συκοφαντικό μηχανισμό, αγωνίστηκαν να αποτρέψουν και καθημερινά πασχίζουν να κρατήσουν όρθιο το σιδηρόδρομο, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό γεγονός, που αποδέχεστε και εσείς. 

Πέρα όμως από τις πολιτικές επιλογές και τις νομοθετικές ρυθμίσεις που ενοχοποιούνται για το σημερινό κατάντημα, και οι ίδιες οι διοικήσεις  των 3 εταιρειών, - ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ,- με την αδράνεια που τις διακρίνει, ως προς την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων, έχουν συντελέσει στην επιδείνωση της κατάστασης. Έτσι και εντελώς ενδεικτικά:

Α. Συνεχίζονται οι απαράδεκτες τρομερές καθυστερήσεις  στα έργα υποδομής, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η λειτουργία των νέων συστημάτων και να απαιτείται περισσότερο προσωπικό για την κυκλοφορία και τον έλεγχο. Αυτό σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού στους σχετικούς κλάδους (σταθμάρχες, κλειδούχοι) δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία.

Β. Η ΕΕΣΣΤΥ βρίσκεται σε πορεία πλήρους κατάρρευσης. Η έλλειψη ανταλλακτικών και προσωπικού έχει σαν αποτέλεσμα να μην συντηρούνται τα τρένα με ότι αυτό συνεπάγεται σε δυνατότητα τήρησης των δρομολογίων, καθυστερήσεων και ασφάλειας.

Γ. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ  εξ αιτίας των μετατάξεων και των συνταξιοδοτήσεων αντιμετωπίζει μεγάλες ελλείψεις προσωπικού (μηχανοδηγοί, συνοδοί). Με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εφαρμόσει ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα δρομολογίων τόσο των επιβατικών όσο και των εμπορικών αμαξοστοιχιών, καθώς επιδιώκει μεγάλες μεταφορικές συμφωνίες τις οποίες δεν μπορεί να υλοποιήσει. 

Τα προβλήματα αυτά περιπλέκονται και δυσχεραίνουν την λειτουργία της εταιρείας εξ αιτίας του σοβαρού διοικητικού ελλείμματος.

Εν όψει των ανωτέρω ζητάμε τη λήψη των παρακάτω άμεσων μέτρων:

1. Κάλυψη των τεράστιων κενών οργανικών θέσεων προσωπικού, τόσο με προσλήψεις όσο και με την άμεση επιστροφή όσων σιδηροδρομικών μετατάχθηκαν σε άλλες υπηρεσίες και επιθυμούν να επιστρέψουν.
2. Ολοκλήρωση των έργων της υποδομής που έπρεπε να έχουν παραδοθεί και  καρκινοβατούν, για την ασφάλεια της κυκλοφορίας - η οποία υποβαθμίζεται συνεχώς- σε συνδυασμό με  την προμήθεια τροχαίου υλικού και ανταλλακτικών που είναι απολύτως απαραίτητα για τη λειτουργία του σιδηροδρόμου.
3. Σταμάτημα των αυταρχικών μεθόδων που μετέρχονται  οι διοικήσεις των εταιρειών  έναντι των εργαζομένων, επιδιώκοντας την τρομοκράτησή τους μέσω διοικητικών μέτρων αποκρύπτοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο είτε την ανεπάρκειά τους είτε τη σκοπιμότητά τους. 
4. Τήρηση εκ μέρους των διοικήσεων  των δεσμεύσεων που ανέλαβαν με την υπογραφή των  Σ.Σ.Ε. τις οποίες  ετσιθελικά αρνούνται να εφαρμόσουν στο σύνολό τους, σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την τραγική πραγματικότητα που πολλές φορές επιδεινώνεται και από τις δικές τους αποφάσεις. 

Σας δηλώνουμε ότι εάν εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, δεν δρομολογηθεί η επίλυση  των ανωτέρω ζητημάτων και δεν να υπάρξουν οι απαραίτητες δεσμεύσεις θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις και σε κάθε άλλη νόμιμη ενέργεια προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία του σιδηρόδρομου και η δουλειά μας.

1 σχόλιο:

  1. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΧΕΙ Η ΠΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή