Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Εφαρμογή κανόνων ασφαλείας σιδηροδρόμων σε Λουξεμβούργο, Λιθουανία από ΕΕ

Η ΕΕ ζήτησε από τις Λιθουανία και Λουξεμβούργο να ευθυγραμμίσουν τους εθνικούς τους κανόνες με την οδηγία 2004/49/ΕΚ, η οποία διασφαλίζει συνεπή υψηλά επίπεδα ασφάλειας σε όλα τα σιδηροδρομικά δίκτυα της ΕΕ.
Τόσο στη Λιθουανία, όσο και στο Λουξεμβούργο, αυτό αφορά, ιδίως, την
ανεξαρτησία του φορέα διερεύνησης. Επιπλέον, στο Λουξεμβούργο αφορά τα συστήματα διαχείρισης της ασφάλειας, την εγκυρότητα των πιστοποιητικών ασφάλειας, την ανεξαρτησία, τα καθήκοντα και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων της αρχής ασφάλειας.

Η νομοθεσία της ΕΕ αποσκοπεί στην ανάπτυξη μιας κοινής προσέγγισης, όσον αφορά την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, ιδιαίτερα με τη θέσπιση απαιτήσεων ασφάλειας για το σιδηροδρομικό σύστημα, όπως: ασφαλή διαχείριση των υποδομών και της κυκλοφορίας, ρόλοι και αρμοδιότητες των σιδηροδρομικών επιχειρήσεων και των διαχειριστών των υποδομών και οι μεταξύ τους σχέσεις, κοινό ρυθμιστικό πλαίσιο ασφάλειας, ρύθμιση, διαχείριση, εποπτεία της ασφάλειας και ανεξάρτητη διερεύνηση των ατυχημάτων.

Η νομοθεσία αυτή θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί από τις 30 Απριλίου 2006. Αν η Λιθουανία και το Λουξεμβούργο δεν αντιδράσουν ικανοποιητικά, η Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο της ΕΕ. 

Η Επιτροπή κίνησε διαδικασία παράβασης κατά της Λιθουανίας και του Λουξεμβούργου σχετικά με το θέμα αυτό τον Σεπτέμβριο του 2013 και τώρα αποστέλλει αιτιολογημένη γνώμη (δεύτερο στάδιο της ενωσιακής διαδικασίας παράβασης της ΕΕ). Οι δύο χώρες έχουν προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσουν στην Επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου