Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Καταβλήθηκαν τα Υ.Γ.Ο.Σ. στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το 2015


Το στέκι της έλξης παρακολουθώντας καθημερινά τις εξελίξεις,ενημερώνει ότι καταβλήθηκαν κανονικά τα Υ.Γ.Ο.Σ. στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το έτος 2015. Το ποσό που συνολικά καταβλήθηκε 
πλησιάζει τα 61.5 Εκατομμύρια Ευρώ (50 εκ Ευρώ και ΦΠΑ 23%) και αφορά την παροχή υπηρεσιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις άγονες γραμμές αλλά και την χρηματοδότηση των υπολοίπων γραμμών (προαστιακές - αρτηριακά).

Με την σειρά μας οφείλουμε να δώσουμε και τα συγχαρητήρια στις αρμόδιες Οικονομικές Υπηρεσίες που έτρεξαν το θέμα με την μορφή του κατεπείγοντος στα τέλη Δεκέμβρη.
Το Υπουργείο Οικονομικών ανταποκρίθηκε στην υποχρέωση του απέναντι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο θέμα είχε αποτελέσει  σημείο αντιπαράθεσης και σε πρόσφατες συνελεύσεις του Σωματείου με την ΔΑΚΕ να ασκεί κριτική λέγοντας πως δεν είχε προχωρήσει η πληρωμή των ΥΓΟΣ , θέτοντας θέμα για την βιωσιμότητα της εταιρείας.
Τα ΥΓΟΣ (Υποχρεώσεις Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος) καταβάλλονται στο τέλος της χρονιάς και η κοστολόγηση τους προβλέπεται απο την σύμβαση που υπογράφει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με το Ελληνικό Δημόσιο για την χρηματοδότηση δρομολογίων σε ακριτικές περιοχές και όχι μόνο.
Στην Ευρώπη, τα ποσά που δίνονται είναι πολλαπλάσια και τα 50 εκ Ευρώ τα συναντάμε μόνο σε υποανάπτυκτες χώρες.
Είναι σίγουρο ότι το ποσό θα πρέπει να αυξηθεί,ενώ επίσης σίγουρες είναι και οι προοπτικές της Δημόσιας ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Αρκεί να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου