Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Επιστολή Ν. Κισκύρα προς το Δ.Σ. της ΠΕΠΕ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή του συναδέλφου Βοηθού Μηχανοδηγού και εκλεγμένου στο ΣτΑ,Κισκύρα Νίκου προς το ΔΣ της ΠΕΠΕ.
Συνάδελφοι , πριν ενα μήνα στην τοποθέτηση μου κατα την διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης των τοπικών αντιπροσώπων έκανα γνωστό σε όλους τον έντονο προβληματισμό των βοηθών

μηχανοδηγών για τις εξελίξεις στον σιδηρόδρομο και στον κλάδο μας.

Εξελίξεις οι οποίες πιθανόν θα μας βρουν σαν βοηθούς και όχι σαν μηχανοδηγους πράγμα που δεν θα συνέβαινε αν είχαμε ξεκινήσει την διαδικασία εκπαίδευσης μας με το καινούργιο σύστημα όπως μας επέτρεπε ο νόμος.

Σας είχα επισημάνει τον προβληματισμό μας για τις επικειμενες προσλήψεις στον κλάδο και για το γεγονός πως οταν αυτές γίνουν οι νέοι συνάδελφοι θα βγουν μηχανοδηγοί πριν απο εμάς. 

 Όσον αφορά την έλλειψη προσωπικού στην  έλξη και στο πως θα μπορούσαμε να  εξοικονομησουμε ακόμα και έναν υπέρ πολύτιμο μηχανοδηγό η πρόταση που κατέθεσα ήταν ότι θα πρέπει να δούμε πολύ σοβαρά την περίπτωση να επανδρώσουμε με βοηθό ένα ημερήσιο τρένο για Θεσσαλονίκη.

Σας είχα κάνει γνωστό ότι με αυτό τον τρόπο διευρύνουμε τις δραστηριότητες των βοηθών και βοηθούμε την εκπαίδευση μας.

Πόσο μάλλον οταν οι δικαιολογίες ότι δεν έχουμε κάνει μαθητεία στις ηλεκτράμαξες πέφτει στο κενό οταν όλοι μας έχουμε δουλέψει είτε υποχρεωτικά είτε εθελοντικά στο ΜΘ ως επίκουροι και έχουμε εκτελέσει υπηρεσία με το συγκεκριμένο τροχαίο υλικό.

Άλλωστε ούτε στα INTERCITI AEG εκπαιδευτηκαμε αλλά απο την πρώτη μέρα εργαζόμαστε κανονικά με αυτά.

Συνάδελφοι αυτό που για εμάς έχει την μεγαλύτερη όμως σημασία είναι ότι θα πρέπει να πιέσετε προς κάθε κατεύθυνση για το άνοιγμα της σχολής και την έναρξη της μαθητείας μας προκειμένου να μπορούμε να βοηθήσουμε σε όλους τους τομείς της δραστηριότητας της έλξης και να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία στους βοηθούς για την -δεδομένη- θέση τους στον κλάδο.
                        

  Κισκύρας Νίκος

 Β. Μηχαν/γός ΜΑΙ

2 σχόλια:

  1. Αυτα να τα κανεις γνωστα στον Γενιδουνια που αντιδρουσε μεχρι πριν 2 μηνες για βοηθο σε τραινο αξονα προς θεσσαλονικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν ενδιαφέρον πραγματικά μερικά σχόλια.
      Βλέπουμε για παράδειγμα εδώ,κάποιον να αναφέρει ότι αντιδρούσα στο να μπεί βοηθός σε τρένο άξονα προς Θεσσαλονίκη.
      Προφανώς,ο καθένας μπορεί να λέει και ότι θέλει.
      Και εμείς να γελάμε με τις φαντασιώσεις ορισμένων.
      Φίλε καλέ,ο Κισκύρας ξέρει τι γίνεται.
      Και οι βοηθοί ξέρουν.Το είδαν και φέτος το καλοκαίρι,ποιος και τι.Κανείς δεν ξεχνά το καλοκαίρι του 14,όταν κάποιοι τους ξεσπιτώνανε στέλνοντας τους υποχρεωτικά στο ΜΘ.
      Ψάξε αλλού για αντιδράσεις λοιπόν.
      Κοντός ψαλμός....
      Γενιδούνιας Κώστας

      Διαγραφή