Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Σωστή κίνηση απο τον κ. Σγουρίδη για την συζήτηση για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Mετά τα όσα είδαμε στην σημερινή συνεδρίαση της ΠΟΣ,καταλάβαμε πολλά για την χτεσινή "πρόταση".
Αυτό που δεν είχε την μεγαλοψυχία και την συνδικαλιστική ωριμότητα να κάνει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας σήμερα, έκανε ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Σγουρίδης. Μετά απο επικοινωνία που υπήρξε με την Ομοσπονδία ο κ.Σγουρίδης
ζήτησε στην συνάντηση της Παρασκευής με τις Διοικήσεις των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ για το θέμα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας να παραστεί το Προεδρείο της Ομοσπονδίας και όχι μόνο ο Πρόεδρος.
Στην σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΟΣ ο συνάδελφος Παρασκευόπουλος και η ΠΑΣΚ Σιδηροδρομικών έφτασαν στο σημείο να προτείνουν να μεταβεί στο Υπουργείο την Παρασκευή μόνο ο Πρόεδρος ή εναλλακτικά ο Πρόεδρος και άλλο ένα μέλος της ΠΟΣ, δείγμα της !
Όταν η ΠΑΣΚ κατάλαβε ότι θα γινόταν ψηφοφορία- κάτι που ζητούσε για το θέμα το Δίκτυο Σιδηροδρομικών - απέσυρε την πρόταση και ο Πρόεδρος της ΠΟΣ είπε ότι δεν θα μεταβεί ούτε ο ίδιος.
Πρόκειται για ξεκάθαρα συνδικαλιστικά παιχνιδάκια της ΠΑΣΚ,όπως καταλαβαίνουν πλέον όλοι.
Αν η ΠΑΣΚ ήθελε να διαφυλάξει την διαδικασία και τον θεσμό θα έπρεπε εξαρχής να ζητήσει να μεταβεί το Προεδρείο στην συνάντηση της Παρασκευής,εφόσον πρόκειται για επίσημη συνάντηση.

Η σημερινή αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας αποδεικνύει ότι τελικά ίσως ήταν άλλοι εκείνοι που ζητούσαν να γίνει η συνάντηση ΜΟΝΟ με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας.

Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση του κ. Σγουρίδή είναι ορθότατη. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου