Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Αναστολή 2 ημερών , σημαίνει αναστολή 2 ημερών.(και τίποτα παραπάνω)`

Με ενδιαφέρον διαβάζουμε στα social media εκπροσώπους παρατάξεων (ιδιαίτερα τον λαλίστατο εκπρόσωπο της ΑΣΚΕ) που μίλησαν μετά απο 11 μέρες απεργίας.Επί 11 μέρες κρυβόντουσαν καθώς δεν μπορούσαν να πιστέψουν την
μαζική συμμετοχή των μηχανοδηγών στις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις έχοντας χάσει κυριολεκτικά τον ύπνο τους καθώς αποδείχτηκε έμπρακτα ότι οι μηχανοδηγοί είναι δίπλα και ακολουθούν τις αποφάσεις του Σωματείου μας και αυτές των Γενικών Συνελεύσεων.

Με αφορμή λοιπόν την  αναστολή που αποφασίστηκε σήμερα ανακάλυψαν και πάλι τους Κυβερνητικούς συνδικαλιστές, τις πουλημένες ηγεσίες και πόσα άλλα.
Και τα ανακάλυψαν όσοι ήταν απόντες απο τους αγώνες, όσοι δεν τόλμησαν καν να πάρουν τον λόγο στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου μας για να προτείνουν κάτι.Προτίμησαν να κρυφτούν και να ...περιμένουν.
Μετά απο 11 συνεχόμενες μέρες πραγματικού αγώνα στα εμπορικά, μετά απο 25 και πλέον μέρες κινητοποιήσεων απο την 1η Ιουνίου ΟΛΟΙ έχουν καταλάβει αν δίνεται πραγματική μάχη ή όχι, τόσο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση όσο και για την υπογραφή της συμφωνημένης ΣΣΕ.
Η αναστολή λοιπόν είναι απλά αναστολή και τίποτα παραπάνω. Είναι ενδεικτικό ότι το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε 10 μέρες και μετά την παρέμβαση του Προέδρου του Σωματείου μας (αλλά και του Προέδρου της ΠΟΣ) αυτό δεν έγινε δεκτό και η συνάντηση προσδιορίστηκε για την Πέμπτη.
Αν την Πέμπτη οι απαντήσεις του ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι προς την κατεύθυνση που επιθυμούμε , την Παρασκευή στην συνεδρίαση του ΔΣ θα αποφασιστεί η συνέχεια του αγώνα.
Όσον αφορά την στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης -που επικαλείται ο εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ -για το θέμα της απόφασης της αναστολής, ας ερωτηθεί ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας για αυτήν που ήταν παρόντας και μίλησε  πολλές φορές με τον εκπρόσωπο του στην έλξη (στην κίνηση η ΠΑΣΚ κράτησε άλλη θέση). Εμείς την σεβόμαστε και θεωρούμε ότι συμβάλει στην μαχητικότητα που έχει αναπτυχθεί στο Σωματείο μας και θα είναι χρήσιμη στο προσεχές μέλλον.
Η ιστορία γράφει για τις μαζικές κινητοποιήσεις των μηχανοδηγών -μετά απο δεκαετίες- και αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει κανένας όσο και αν το επιθυμεί για να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη....

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου