Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Τα κυκλώματα εργασίας που έχουν γίνει σίριαλ εδώ και 15 μήνες....

Πραγματικό σίριαλ έχουν γίνει αυτά τα νέα κυκλώματα εργασίας στην έλξη, 

Εδώ και 15 μήνες οι μηχανοδηγοί καθημερινά γίνονται αποδέκτες 
πληροφοριών που στερούνται σοβαρότητας αλλά και δόσης αλήθειας.

Έχουμε και τους γνωστούς γραφικούς συναδέλφους (Κλίτσας) που εδώ και 15 μήνες καθημερινά ανακαλύπτουν τα κυκλώματα που ΘΑ έρθουν, που σε αυτά ΘΑ λιώνουν οι μηχανοδηγοί στα χειριστήρια και μάλιστα -όπως συμβαίνει στα σενάρια συνωμοσίας- πίσω απο αυτά υπάρχουν και μυστήριες και σκοτεινές δυνάμεις που συνδιαλλάσονται με την Διοίκηση και θέλουν να "εντατικοποιήσουν" την εργασία μας.

Φυσικά η όλη παραφιλολογία έχει ένα μοναδικό στόχο.
Λέγε, λέγε κάτι θα μείνει.

Σήμερα αντί στην έλξη να μιλάμε για το χαμηλό τίμημα που επικαλέστηκε ο κ. Τσαλίδης για το ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μιλάμε για τα κυκλώματα εργασίας που έρχονται 15 μήνες και ΘΑ έρθουν όπως δήλωσε ο Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. (μάλλον όμως η υπόθεση έχει βρεθεί σε αδιέξοδο γιατί κάποιοι φροντίζουν να υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν όρια διεθνώς αποδεκτά)
Αυτά πουλάνε άλλωστε ποιο πολύ διαχρονικά ενώ στρέφουν και την προσοχή των μηχανοδηγών σε θέματα δευτερεύοντα.
Η αλήθεια είναι όμως μία.
Τους τελευταίους 15 μήνες τα μόνα κυκλώματα εργασίας που έχουν αλλάξει είναι αυτά του Προαστιακού Αθηνών και μάλιστα προς το καλύτερο με την κατάργηση των δεκαώρων- για το προσωπικό που εμπλέκεται σε αυτά-όπως αποδείχτηκε στην πράξη αφού και άλλοι μηχανοδηγοί εμπλέχτηκαν σε αυτά.
Οι αλλαγές που έγιναν στις Χαλκίδες αφορούν τα έργα στην ηλεκτροκίνηση και είναι πρόσκαιρες και όλοι έχουν αναγνωρίσει κάποια προβλήματα σε αυτά.

Η αλήθεια είναι ότι το Σωματείο μας ΔΕΝ δέχεται καμία αλλαγή που θα παραβιάζει τα διεθνώς θεσπισμένα στάνταρ για τις ώρες μηχανοδήγησης και μάλιστα σε ένα πολύ δύσκολο δίκτυο.
Όσοι ορέγονται και ονειρεύονται αλλαγές προκειμένου να ασκήσουν μικροπολιτική κριτική -σαν αυτή που επί 35 χρόνια επικρατεί στην έλξη- ας καταλάβουν επιτέλους ότι δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές αλλαγές που θα παραβιάζουν τα όσα γνωρίζουμε όλοι.

Έχει πραγματικά καταντήσει αυτή η ιστορία κουραστική......
15 μήνες τα ίδια και τα ίδια....Απο την Δράμα που θα έχει κύκλωμα αλλά δεν θα έχει,  το Κιάτο που θα έχει τυράκια και ΘΑ λιώνουν οι συνάδελφοι-, αλλά δεν τα είδαμε ακόμα, την Πάτρα που ΘΑ λιώνει και πόσα ακόμα.
Νυσάφι....

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου