Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Cosco - ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Στο χέρι των υπευθύνων η επιλυση του προβλήματος λέμε εμείς. ...
 Στα άκρα βρίσκονται οι σχέσεις της Cosco με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με αφορμή της πολυήμερες απεργίες των σιδηροδρομικών με τον κινέζικο Όμιλο να εξετάζει πλέον άλλες εναλλακτικές διαδρομές.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Cosco προτίθεται να
προχωρήσει σε απευθείας συμφωνία με την εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων της πΓΔΜ, παρακάμπτοντας την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κάτι που εκτιμάται ότι θα προκαλέσει απώλεια εσόδων πάνω από 5 εκατ ευρώ για εταιρεία. 

Mάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα του σκοπιανού τύπου, επίκειται εντός της εβδομάδος συμφωνία της εθνικής εταιρείας σιδηροδρόμων της ΠΓΔΜ με την κινεζική Cosco, για τη σιδηροδρομική μεταφορά εμπορευμάτων, μέσω της χώρας, προς ευρωπαϊκούς προορισμούς. Τα εμπορευματοκιβώτια θα μεταφέρονται οδικώς από το λιμάνι του Πειραιά στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, όπου και θα φορτώνονται στα βαγόνια της εταιρείας. 

Την ίδια στιγμή έντονα διαβήματα έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Μεταφορών και το ΤΑΙΠΕΔ από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες μεταφορών όπως είναι η η αμερικανική Hewlett Packard καθώς όπως υποστηρίζουν, «καταστρέφεται η κυκλοφορία φορτίου επάνω σε ράγες από/προς την Ελλάδα, καθώς επίσης και όλα τα ελληνικά κυβερνητικά σχέδια για την περαιτέρω ανάπτυξη των Ελληνοκινεζικών εμπορικών συμφωνιών».

Θετική εξέλιξη πάντως θεωρείται η απόφαση που έλαβαν τη Δευτέρα οι σιδηροδρομικοί για αναστολή των κινητοποιήσεων, έπειτα από τη συνάντηση που είχαν με το ΤΑΙΠΕΔ.

Έτσι, από την Τρίτη το πρωί, θα διεξάγονται κανονικά τα επιβατικά και εμπορευματικά δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τα δρομολόγια του Προαστιακού.

Οι σιδηροδρομικοί θα συναντηθούν, εκ νέου, την Πέμπτη με το ΤΑΙΠΕΔ και την Παρασκευή θα συνεδριάσουν, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. 

Οι σιδηροδρομικοί εναντιώνονται στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και στην καθυστέρηση υπογραφής νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.


Πηγή: insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου