Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ ΣΣΒΕ

    H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιώντας τις ουρές του δευτέρου μνημονίου, (πώληση ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΕΕΣΣΤΥ) αλλά και με την υπαγωγή του ΟΣΕ στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, και την πώληση του αποδεικνύει περίτρανα ότι όχι μόνο αριστερή δεν είναι, όπως επαγγέλλεται, αλλά αγγίζει  το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της Θάτσερ.

    Το ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έναντι τιμήματος 45 εκατομμυρίων ευρώ ξεπερνά κάθε λογική, μιας και ΤΡΑΙΝΟΣΕ  παραχωρείται έναντι πινακίου φακής στην εταιρεία  FERROVIE DELLO STATO ITALIANO S.P.A  
    Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν να περιμένουν τίποτα και απ αυτήν την κυβέρνηση , η οποία πέρα από τις αυταπάτες της, απατά και τον ελληνικό λαό.
    Καμία κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται και δεν δικαιούται να πουλά την περιουσία των Ελλήνων γιατί πολύ απλά δεν είναι δική τους περιουσία .    Άλλωστε κράτος χωρίς περιουσία είναι κράτος φάντασμα.
    Σήμερα, η πρόταση της ΔΑΚΕ για στρατηγικές συμμαχίες με κρατικούς σιδηροδρόμους ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών χωρών είναι επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε.
    Τα λάθη και οι παραλήψεις , η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού όλων των κυβερνήσεων για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρόμου αποδεικνύονται τραγικά. Οι μίζες , οι προμήθειες , οι καθυστερήσεις έργων και η διάλυση της οργανωτικής δομής των σιδηροδρόμων , με τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και τις παραχωρήσεις σιδηροδρομικού έργου σε ιδιώτες με το «αζημίωτο», έφεραν τον σιδηρόδρομο στα τραγικά αδιέξοδα που βιώνουμε σήμερα.
   Οι εναπομείναντες 2500 περίπου εξειδικευμένοι σιδηροδρομικοί οφείλουμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για ένα δημόσιο σιδηρόδρομο, στην υπηρεσία των πολιτών και ν αγωνιζόμαστε για την επιβίωση των οικογενειών μας, μέσα από την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
   Η ΔΑΚΕ Σ.Σ.Β.Ε πιστή στις αρχές και στις αξίες της , καλεί τους σιδηροδρομικούς σε εγρήγορση και ετοιμότητα, και  τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταψηφίσουν το σχέδιο ξεπουλήματος του σιδηροδρόμου.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΑΜΕ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΙ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ
ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.
.                                                                                    
Για την ΔΑΚΕ
Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος

                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                ΛΑΖΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                                   ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου