Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Ενώ πέθανε εν ώρα εργασίάς, την λένε ευσυνείδητη επειδή δούλεψε 2 βάρδιες σε 24 ώρες!

Απίστευτο θράσος,ακραία κυνικοί πλέον οι εκπρόσωποι των νεοφιλελεύθερων ταλιμπάν στην Ελλάδα.Τέτοια κυνικότητα χρησιμοποιώντας μια νεκρή - εν ώρα εργασίας- συναδέλφισα, για να περάσουν μηνύματα σε βάρος εργαζομένων ΔΕΝ ΕΧΕΙ ξαναυπάρξει. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας,
κύριο Νίκο Δένδια, η νεκρή -εν ώρα εργασίας- καθαρίστρια "έχει τον σεβασμό της παράταξης(της ΝΔ), επειδή πρόκειται προφανώς για ευσυνείδητη λειτουργό, καθώς έκανε διπλοβάρδια, αλλιώς θα την έκανε κοπάνα και δεν θα σηκωνόταν να πάει στη δουλειά. Μ' αυτή την έννοια έχει το σεβασμό μας.
Με λίγα λόγια ο εκπρόσωπος των ακραία νεοφιλελεύθερων κύκλων στην χώρα θέλει να μας πεί ότι  αν ένας άνθρωπος 62 χρονών που δουλεύει στην καθαριότητα και έχει ΗΔΗ κάνει μία βάρδια, επικαλεστεί κούραση ή αδιαθεσία, όταν του ξαναζητούν να δουλέψει μέσα στο ίδιο 24ωρο,μπορεί και να χαρακτηριστεί ως "κοπανατζής". Πρέπει ένας άνθρωπος, αυτής της ηλικίας και αυτής της δουλειάς να κάνει διπλοβάρδια και να αφήσει την τελευταία του πνοή για να κερδίζει το σεβασμό του κ. Δένδια και της παράταξης του.
Ίσως δεν πέρασε ποτέ απο το μυαλό όλων αυτών ότι η 62 χρονη εργαζόμενη στην καθαριότητα πήγε για μεροκάμματο, 2η φορά σε 24 ώρες επειδή τα 500-600 Ευρώ που θα έπερνε κάθε μήνα δεν τις έφταναν για να συντηρήσει την οικογενεία της.
Λίγη ντροπή ρε....
Αλλά αλήθεια ποιος να ντραπεί, πλέον ΟΛΟΙ πρέπει να αντιληφθούν, ότι οι ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού έχουν ξεσαλώσει κυριολεκτικά λέγοντας πράγματα και προσπαθώντας να περάσουν μηνύματα,που ΠΟΤΕ κανείς δεν θα τολμούσε.
Η επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους στην χώρα, θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.
Είμαστε σίγουροι ότι ο επόμενος ...Δένδιας (ανεξάρτητα απο ποιο χώρο και ποια πολιτική δύναμη)θα μας πεί ότι πρέπει να εργαζόμαστε μέχρι τα 80 γιατί έτσι θα αποδείξουμε ότι είμαστε πατριώτες!
Και κάποιοι θα τον πιστέψουν!

Ντροπή και μόνο ντροπή!


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

2 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς το παρόν λενε ότι δεν πρέπει να απεργουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή