Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Την Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι η διαβούλευση ΠΕΠΕ- ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Το Σωματείο μας με σημερινή του επιστολή ζήτησε την έναρξη της διαβούλευσης και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ άμεσα ανταποκρίθηκε ορίζοντας ως ημερομηνία την Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 και ώρα 3 το μεσημέρι. Διαβάστε την επιστολή του Σωματείου μας: 

 Όπως γνωρίζετε, κατά την τριμερή συμφιλιωτική διαδικασία ενώπιον του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας που πραγματοποιήθηκε χτες  13/7/2017 με τη συμμετοχή των εκπροσώπων σας και θέμα τη συστηματική παραβίαση από μέρους σας των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας που αφορούν την εκ του νόμου προβλεπόμενη εβδομαδιαία ημερήσια ανάπαυση (ρεπό) καθώς και των διατάξεων που αφορούν την ετήσια κανονική άδεια των  Μηχανοδηγών, το Υπουργείο Εργασίας κάλεσε να διαβουλευτείτε με τους εκπροσώπους μας στο πλαίσιο των ν. 1264/1982 και π.δ. 240/2006, με σκοπό την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στη βάση του πορίσματος του ΣΕΠΕ και με απόλυτο σεβασμό στις διατάξεις αναγκαστικού χαρακτήρα της εργατικής νομοθεσίας οι οποίες αφορούν τα χρονικά όρια εργασίας των Μηχανοδηγών. Μάλιστα, σε διαφορετική περίπτωση, το Υπουργείο Εργασίας δήλωσε ότι θα επιβάλει τα νόμιμα. Τέλος, το Υπουργείο Εργασίας σας κάλεσε να το ενημερώσετε εντός 15 ημερών, οι δε εκπρόσωποί σας  αποδέχτηκαν όλα τα παραπάνω. 
       Κατόπιν αυτών, σας καλούμε να ορίσετε τόπο και χρόνο συνάντησης και τους εκπροσώπους σας προκειμένου η διαβούλευση να πραγματοποιηθεί εντός 3 ημερών από τη λήψη της παρούσας, ενόψει του κατεπείγοντος του ζητήματος και του στενού χρονικού πλαισίου που ορίστηκε από το Υπουργείο Εργασίας, και να μεριμνήσετε για τη δυνατότητα τήρησης πρακτικών της συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί.            
                              ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ε.Π.Ε

        Ο Πρόεδρος                                  Ο Γεν.Γραμματέας                                                                                                                                                 
Κωνσταντίνος Γενιδούνιας                        Βασίλειος  Τουρλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου