Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ ΠΕΠΕ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
 ​Έξι μήνες συμπληρώθηκαν από το τραγικό δυστύχημα του Άδενδρου.

 ​Έξι μήνες μετά και σαν να μην πέρασε μια μέρα.  ​Έξι μήνες μετά και αντί να γίνει έστω και ένα
βήμα μπροστά ως προς τη βελτίωση της κατάστασης του σιδηροδρομικού δικτύου,διαπιστώνουμε ότι αυτή παραμένει σε φθίνουσα πορεία. Αυτό για το οποίο ενδιαφέρονται είναι ΜΟΝΟ οι ρήτρες! Η κατάσταση της γραμμής, η φωτοσήμανση, η σήμανση, οι αφύλακτες διαβάσεις, οι φυλασσόμενες από security και οι ΑΣΙΔ,θυμίζουν τριτοκοσμικά δίκτυα και προσθέτουν καθημερινά νέες βραδυπορείες - παγίδες και νέα "Αδενδρα". 
Πολλά Άδενδρα μέσα στο δίκτυο και αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα, ενώ ο πρόεδρος της ΠΕΠΕ και η παρεούλα του αρκούνται σε ψιθυριστές επισημάνσεις, σε ευχολόγια, σε "Λευκά Βέλη" και τρισάγια. ​Σίγουρα κανείς δεν θα ξεχάσει τους αδικοχαμένους συναδέλφους (όπως και τους άλλους που χάθηκαν σε άλλα δυστυχήματα),αλλά τα τρισάγια δεν αρκούν, οι χαμηλές φωνές δεν φτάνουν... Χρειάζεται δυνατή φωνή και μετά από έξι μήνες απραξίας και αδιαφορίας των υπευθύνων,δυναμική δράση (κινητοποιήσεις κάθε μορφής). ​Το να στεναχωρηθούν τ΄ αφεντικά είναι προτιμότερο απ’ το να πενθούν οι οικογένειές μας. 
​Ας σταματήσουν λοιπόν το δούλεμα και ας ασχοληθούν πραγματικά με την ουσία και τα προβλήματα της καθημερινότητας. ​Δεν μπορούν να κερδίζουν άλλο χρόνο για τους εργοδότες!
 ​Η εικόνα και η επικοινωνιακή τακτική επιτέλους πρέπει να λάβει τέλος! ​Η διαβούλευση, είτε για θέματα δικτύου είτε ασφαλείας είτε για οτιδήποτε άλλο έχει αρχή μέση και ΤΕΛΟΣ!!! 
ΔΑΚΕ ΠΕΠE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου