Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Ανακοίνωση Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου για Πολυτεχνείο

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Πριν 44 χρόνια ξεσηκώθηκε ο λαός και η νεολαία ενάντια στην Αμερικανόπνευστη στρατιωτική δικτατορία.
Η στιγμή αυτή στην ιστορία αποτελεί το κορυφαίο γεγονός στην
αντιδικτατορική πάλη και τιμάμε τους χιλιάδες αγωνιστές, τους νεκρούς του Νοέμβρη του 1973 που αγωνίστηκαν ενάντια στη δικτατορία.
Η φετινή επέτειος της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου βρίσκει τους εργαζόμενους να αντιμετωπίζουν τη βάρβαρη πολιτική της Ε.Ε. που εφαρμόζεται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Ο Λαός συνεχίζει να γονατίζει από τα αντιλαϊκά μέτρα, συνεχίζεται η φοροεπιδρομή. Η υγεία, η παιδεία είναι σχεδόν δικαίωμα για λίγους. Δημόσιος πλούτος χαρίζεται (συγκοινωνίες, ενέργεια, λιμάνια, νερό αεροδρόμια κ.α. ). Έρχονται οι κατασχέσεις σπιτιών. Θέλουν να φιμώσουν τους εργαζόμενους με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων, στη συλλογική πάλη και του δικαιώματος στην απεργία. Ο αγώνας και η μαχητικότητα των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα μας διδάσκουν ότι σήμερα στη ζωή μας δεν έχει θέση ο φασισμός, είναι χρέος στο μέλλον που θέλουμε για τα παιδιά μας και για τις επόμενες γενιές, να τον τσακίσουμε. 
Όλα όσα κατόρθωσαν τότε η νεολαία και ο λαός στην εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι οδηγός μας για το σήμερα. Η οργάνωση στο χώρο δουλειάς, η συμμετοχή στο Σωματείο, το δυνάμωμα του αγώνα ενάντια σε όλα αυτά που σχεδιάζουν το μεγάλο κεφάλαιο με τις υποτακτικές κυβερνήσεις του, είναι η απάντηση για να σταματήσει η εκμετάλλευση της ζωής μας, για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να γονατίσουμε. Τιμάμε τον ανυποχώρητο αγώνα, την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου. 
Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν. 
Διεκδικούμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας και δεν κάνουμε πίσω από αυτά!
44 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο μένει ζωντανό, μας εμπνέει, μας οδηγεί.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Σ.ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ                             ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου