Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Μια εικόνα χίλιες λέξεις....Έτσι πάς και 250!

Στην φωτογραφία το Ansaldo STS  (εξελιγμένη μορφή του),σύστημα που έχει προμηθευτεί ο Ελληνικός Σιδηρόδρομος απο τις αρχές της δεκαετίας,έχει εγκατασταθεί στο σύνολο του στόλου των τρένων αλλά δεν έχει λειτουργήσει ποτέ. Στην φωτογραφία  βλέπετε σε λειτουργία το σύστημα, σε συρμό της Trenitalia, που έχει
αναπτύξει ταχύτητα 250 χλμ !
Είναι αυτονόητο ότι ίσως το σύστημα που είχε αγοραστεί έναντι μεγάλων ποσών απο τον ΟΣΕ στις αρχές της δεκαετίας του 2000 είναι πλέον παρωχημένο και θα χρειαστεί αναβάθμιση του.
Ωστόσο είναι βέβαιο ότι η εικόνα αυτή θα πρέπει να γίνει μέρος της καθημερινότητας σε όλα τα τρένα προκειμένου αυτά να αναπτύξουν τις ταχύτητες που περιγράφονται  ολοένα και σε περισότερα δημοσιεύματα τον τελευταίο καιρό (λευκά βέλη κτλπ).

Η ολοκλήρωση των έργων λοιπόν θα πρέπει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για τον σιδηροδρομικό κόσμο.
Τα τελευταία 2 χρόνια έχουμε όλοι διαπιστώσει ότι αυτά τρέχουν πλέον γρηγορότερα σε σχέση με το παρελθόν και όλοι περιμένουμε μετά την ολοκλήρωση έργων πνοής (σταθμός Αθηνών,ηλεκτροκίνηση στην Αττική) να περατωθούν και τα έργα που ξεκίνησαν την δεκαετία του 1990 (Καλίδρομο κτλπ) και μέχρι το 2015 αποτελούσαν το σύγχρονο γεφύρι της Άρτας.
Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΠΕΠΕ είναι απο τα Σωματεία που στήριξαν ΕΜΠΡΑΚΤΑ και ΕΝΕΡΓΑ με κάθε τρόπο κάθε προσπάθεια για ολοκλήρωση των έργων τα τελευταία 2 χρόνια, όταν κάποιοι άλλοι προσπαθούσαν να βρούν καρφίτσες.... στα άχυρα.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου