Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

ΤΡΑΙΝΟΣΕ : Αυξημένες κρατήσεις στην μισθοδοσία Νοεμβρίου

Πως υπολογίζεται το Δώρο Χριστουγέννων...
Λόγω της καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων στις 21 Δεκεμβρίου, αλλάζει και ο τρόπος υπολογισμού των κρατήσεων στους εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για
την εφορία.
Έτσι αύριο (ή την Δευτέρα) με την καταβολή της μισθοδοσίας οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα δούν  αυξημένες τις κρατήσεις  για την εφορία.
Πως υπολογίζεται το Δώρο Χριστουγέννων

Το Δώρο Χριστουγέννων θα υπολογιστεί απο την ημέρα που ιδιωτικοποιήθηκε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και περάσαμε στην Εργαστική νομοθεσία (14 Σεπτεμβρίου).
Κανονικά ο υπολογισμός ξεκινά απο την 1η Μαίου και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.
Ωστόσο επειδή η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σαν ΔΕΚΟ εμπίπτει στις μνημονιακές διατάξεις που κατήργησαν τα δώρα (2012-2013) ο υπολογισμός θα ξεκινήσει απο τις 14 Σεπτεμβρίου.
Έτσι το Δώρο υπολογίζεται στις  245 μέρες (1η Μαίου - 31 Δεκεμβρίου).
Στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπολογίζεται σε 119 μέρες.(απο 14 Σεπτεμβρίου και έπειτα).
Οπότε στις 21 Δεκεμβρίου όσοι δεν πραγματοποιούν δευτερεύουσες θα λάβουν περίπου το 50% των αποδοχών τους σαν Δώρο,ενώ όσοι πραγματοποιούν δευτερεύουσες θα λάβουν το 40% και το υπόλοιπο -λογικά- στις 27 Γενάρη σαν διαφορά δώρου (όπως γινόταν και παλιά).

Θα ενημερώσουμε για οτιδήποτε νεώτερο,ενώ σύμφωνα με τους όρους της ΣΣΕ προβλέπεται και η χορήγηση δωροεπιταγών στο προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Εννοείται ότι το νέο έτος ο υπολογισμός του Δώρου επανέρχεται στην κανονική του μορφή.
Φυσικά σε όλα αυτά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια των συναδέλφων στις Διοικητικές υπηρεσίες που κάνουν αγώνα δρόμου για να ολοκληρωθούν σημαντικές διαδικασίες.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

1 σχόλιο:

  1. Πως το λεγε να δείς ο γραφικός και όλοι οι συν-αυτόν.
    Δεν θα πάρετε δώρο ποτέ.Θα έχετε μειώσεις στο βασικο 500 το μήνα,θα σας καταργήσουν νυχτερινά,θα μειωθούν οι αργίες.Μπαίνουν οι συνταξιούχοι,δεν θα πάρετε ποτέ το χιλιάρικο,δεν θα έχετε έδρα,δεν θα γίνουν τοποθετήσεις,δεν θα πληρωθείτε εξομοίωση ΤΕΙ/ΑΕΙ,
    2 χρόνια λάσπης,μαύρης προπαγάνδας,εμετικής.Για αυτο και του βάλανε λουρί και τώρα τελευταία έχει καθήσει ΚΟΤΑ.
    Γιατί το φτύσιμο έφτασε ως στον κόρφο.Αν τολμά ας συγκρίνει το εκκαθαριστικό του 15 με αυτό του 17.
    Αν τολμά. Και ας βγάλει το αποτέλεσμα.Του χαρίζω και το χιλιάρικο και το δώρο(που δεν θα πέρναμε ποτέ μετά την ιδιωτικοποίηση).
    Επένδυσαν στην καταστροφή σε όλα,έβρισαν,λασπολόγησαν,είπαν ψέμματα για όλα.
    Και σύντομα έρχεται η ώρα της κρίσης για αυτούς και τα ψέμματα τους 2 χρόνια τώρα.
    Γιατί οι μηχανοδηγοί ξέρουν.
    Έρχεται λοιπόν,η ΝΕΜΕΣΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή