Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Σημαντική ανακοίνωση απο την ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Συνάδελφοι,
Tις τελευταίες ημέρες το σημαντικότερο θέμα που αντιμετωπίζουμε είναι η μη ανανέωση των συμβάσεων των 75 συναδέλφων στην τεχνική βάση. Η κατάσταση από μόνη της επιβάλλει σοβαρότητα, επιμονή και στόχευση ίδια με αυτή που είχε επιδείξει
το Σωματείο μας πολύ πρόσφατα στην λήξη των συμβάσεων 30 συναδέλφων διοικητικής υποστήριξης. Και τότε υπήρχαν προβλήματα με την ανανέωση των συμβάσεων  των συναδέλφων αλλά το αποτέλεσμα μας δικαίωσε, καθώς οι εν λόγω συμβάσεις όχι μόνο ανανεώθηκαν, αλλά μετατράπηκαν και σε αορίστου χρόνου.
Αν η σημερινή δύσκολη συγκυρία  δυσχεραίνει την υπόθεση ανανέωσης των συμβάσεων των συναδέλφων, εντούτοις πρέπει να αναδειχθεί με ιδιαίτερη έμφαση η χρησιμότητά τους σε ένα χώρο εργασίας, με σημαντικές ελλείψεις στον τομέα ενός σημαντικού έργου, όπως αυτό της συντήρησης του τροχαίου υλικού. Δεν ξεχνάμε και καλό είναι να το θυμάται και η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πως ήταν και αυτό το προσωπικό που άλλαξε πλήρως την εικόνα της τεχνικής βάσης με εξαιρετικά αποτελέσματα για τη σωστή λειτουργία των συρμών και συνεπώς συνέβαλε καθοριστικά  στην οικονομική άνθιση της εταιρείας. Όπως δεν ξεχνάμε επίσης και τους 21 συναδέλφους που διέκοψαν την εργασιακή τους σχέση με την τότε ΕΕΣΤΥ, τον Αύγουστο του 2019 με ευθύνη της εταιρείας.
Εμείς διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους, παρότι εκπροσωπούμε το μειοψηφικό ποσοστό τους, πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να ρίχνουμε απλά πιστολιές στον αέρα. Οι συζητήσεις με την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα συνεχιστούν μέχρι την δικαίωση των συναδέλφων που δεν είναι τίποτα άλλο από την ανανέωση των συμβάσεων τους και τη μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου.
Λύσεις υπάρχουν και αυτές πρέπει να βάζουμε στο τραπέζι του διαλόγου.

Συνάδελφοι,

Το διάστημα της έξαρσης της πανδημίας μας βρήκε σε ετοιμότητα και εγρήγορση. Ένα διάστημα στο οποίο χειριστήκαμε με διάλογο αλλά και αποφασιστικότητα όλα τα προβλήματα που προέκυψαν, είτε μικρά είτε μεγάλα. Το προσωπικό  της εταιρείας - τουλάχιστον μέχρι σήμερα - ένιωσε τον μικρότερο δυνατό αντίκτυπο μιας εποχής που ο επιπτώσεις του θα ταλαιπωρούν για αρκετό καιρό την κοινωνία μας. Επειδή όμως έχουμε μάθει από την πρόσφατη ελληνική ιστορία των μνημονίων και της λιτότητας ότι η κρίση των πολλών αποτελεί ευκαιρία για τους λίγους, δεν εφησυχάζουμε.  Όπως ενωμένοι αντιμετωπίσαμε όλες τις δυσκολίες που προέκυψαν, έτσι και ακόμα πιο ενωμένοι και αποφασισμένοι θα συνεχίσουμε των αγώνα για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων ΟΛΩΝ των εργαζομένων. 
Οι εργαζόμενοι δεν θα ανεχτούμε η "επόμενη μέρα" να είναι αντεργατική και αντικοινωνική. Η φετινή Πρωτομαγιά δίνει το σύνθημα και θα είμαστε όλες και όλοι παρόντες! 

                                        
ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ Π.Ε.Π. ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου