Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Γιατί δεν πήγαν τα Σωματεία με τους συμβασιούχους αναρωτιέται η ΔΕΣΚ και εμείς απαντάμε....

Ένα εύλογο ερώτημα - αν όλα ήσαν κανονικά- εξέφρασε η παράταξη της ΔΕΣΚ με ανακοίνωση της.
Γιατί τα Σωματεία δεν ήταν παρόν στην συνάντηση των συμβασιούχων με την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Η απάντηση είναι απλή :
  • Γιατί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει στην κατοχή της 438 υπογραφές που αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι στην τεχνική βάση ΔΕΝ εκπροσωπούνται απο τα Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  και φυσικά για αυτό επέλεξε να μην τα  καλέσει. Πρωταγωνιστές στην συλλογή τους ήταν ΚΑΙ στελέχη της ΔΕΣΚ
Τέλος οι αιτιάσεις των συνδικαλιστών της ΔΕΣΚ ότι ...συνόδεψαν (μέχρι την πόρτα) τους συμβασιούχους προκαλούν θυμηδία και γέλοτα σε κάθε λογικό άνθρωπο. Αρκετά με την κοροϊδία. 
Αυτό όμως που προκαλεί ερωτηματικά είναι η παντελής απουσία του "νέου Σωματείου" που είχε μέχρι πρότινος βγάλει 3 ανακοινώσεις στις οποίες καταφέρονταν κυρίως εναντίον ...άλλων συνδικάτων!
Mάλιστα στις 12/2 η "Διοικούσα Επιτροπή" είχε αποστείλει τις υπογραφές αυτές ΠΑΝΤΟΥ με email χωρίς να σεβαστεί ούτε τα προσωπικά δεδομένα κάθε συναδέλφου που δεν γνώριζε που θα φτάσει τελικά η υπογραφή του.

Και κυρίως ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ αυτή.

Αναρωτιόμαστε που έχει χαθεί αυτή η "Διοικούσα Επιτροπή" του "νέου" Σωματείου. Θα εμφανιστεί τον ...Μάη ή έληξε η... θητεία της;

Ας αναρωτηθούν τώρα και οι συνάδελφοι στην τεχνική βάση, ποιους εμπιστεύονταν -πολλές φορές τυφλά. ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ.

Τα Σωματεία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ κάνουν αυτήν την περίοδο ότι μπορούν για να προστατέψουν ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στην εταιρεία.
Η αποφυγή των σχεδίων για εκ περιτροπής εργασία και αναστολή συμβάσεων εργασίας έγινε μετά απο την παρέμβαση των 2 συνδικάτων και την ώρα που η ΠΟΣ είχε δεδομένη την επιβολή τους.

Ωστόσο τα Σωματεία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν θα ακολουθήσουν την τακτική με τα τσιτάτα που βγάζουν επαγγελματίες συνδικαλιστές για να δικαιολογήσουν την δεδομένη ανεπάρκεια τους, που συνέβαλε σημαντικά στο να οδηγηθούν τα πράγματα σε αδιέξοδο.

Όταν υπάρξουν νεότερα, θα υπάρξει και ουσιαστική ενημέρωση.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

ΥΓ Οι γραφικοί έχουν καταπιεί 20 μέρες το αμίλητο νερό. Ξέρουν γιατί. Γιατί οι επενδύσεις στην καταστροφή γύρισαν μπούμερανγκ σε όσους τις σχεδίαζαν, όντας ΑΝΟΗΤΟΙ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου