Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Επιστολή ALE στην Επίτροπο Μεταφορών κ. Adina Valean

Επιστολή του Προέδρου της ALE Juan Jesús García Fraile στην Ευρωπαία Επίτροπο Μεταφορών κ. Adina Valean
Διαβάζουμε : 

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σωματείων Μηχανοδηγών, ALE, παρατηρεί με μεγάλη ανησυχία και λύπη τις επιπτώσεις που προκαλεί ο covid-19 στον πλανήτη.


Αντί να στείλουμε μια επιστολή με αιτήματα συνδικαλιστικών οργανώσεων, θέλουμε να εντείνουμε το χέρι μας έτσι ώστε η επόμενη μέρα  της πανδημίας στον τομέα μας να μπορεί να αντιμετωπιστεί με όλες τις   εγγυήσεις ασφάλειας, σταθερότητας, τάξης και αξιοπιστίας.
Γνωρίζουμε πολύ καλά τις τεράστιες δυσκολίες που περνάμε και θα περάσουμε, αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι η μεταφορά  επιβατών και εμπορευμάτων-αγαθών  μέσω του σιδηροδρόμου είναι και θα είναι ο μεγάλος σύμμαχος  για  να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της σε κοινωνικό επίπεδο.
Τα Σωματεία - Μέλη μας, εκπροσωπώντας μηχανοδηγούς σε όλη την Ευρώπη, συνεργάστηκαν στενά με τις Κυβερνήσεις, τα αρμόδια Υπουργεία και τα ινστιτούτα για να υπάρξει συνέχεια στην κοινωνική ζωή, αφήνοντας πίσω όσα μας χωρίζουν και ανακαλύπτοντας τι μας ενώνει.
Πιστεύουμε ότι η εργασία που πρέπει να φέρουν εις πέρας  οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί τους επόμενους μήνες είναι  ουσιώδης προκειμένου να εγγυηθούν την σταδιακή και ασφαλή επιστροφή στην κανονικότητα,δεν  μπορούμε όμως να ξεχνάμε τους εργαζόμενους που έχουν μείνει  σε δυσχερή (ευάλωτη) κατάσταση. 
Για όλα αυτά, με τις καλύτερες προθέσεις και για ένα μέλλον στο οποίο θα κυριαρχούν οι βιώσιμες, ασφαλείς και αξιόπιστες μεταφορές, που διεξάγονται από τους μηχανοδηγούς καθημερινά σε όλη την Ευρώπη, , θέλουμε να σας μεταφέρουμε, με αυτήν την επιστολή, την πρόθεση και την επιθυμία μας να συνεργαστούμε στενά.
 Ήρθε η ώρα για μια "στροφή προς τις σιδηροδρομικές μεταφορές", είναι καιρός να δοθεί συνέχεια σε βιώσιμες πολιτικές που σέβονται τον πλανήτη μας και είναι η ευκαιρία να δημιουργήσουμε έναν ορίζοντα (περιβάλλον) ασφάλειας και σταθερότητας στον ευρωπαϊκό σιδηρόδρομο.

Με εκτίμηση 

Juan Jesús García Fraile 
Πρόεδρος της ALE 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου