Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Ανακοίνωση ΠΕΠΕ για εργατική Πρωτομαγιά

Η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης συμμετέχει στην 24ωρη Πρωτομαγιάτικη απεργία που εξήγγειλαν τα συνδικάτα  και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Η φετινή Πρωτομαγιά είναι ιδιαίτερη όχι μόνο γιατί
όλη η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από την πανδημία αλλά και επειδή η τρέχουσα κρίση για την ελληνική κοινωνία έρχεται μετά από μια δεκαετή κρίση που γκρέμισε

την οικονομία, τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα. Ο λαός μας στερήθηκε και έχασε πολλά κατά την περίοδο που επιβλήθηκαν τα μνημόνια. Πλήρωσε ακριβά το τίμημα μιας κρίσης που δεν δημιούργησε και βρέθηκε πιο αδύναμος μπροστά στην υγειονομική απειλή γιατί οι σκληρές περικοπές των προηγούμενων χρόνων αποδυνάμωσαν δραματικά μεταξύ άλλων και το Εθνικό Σύστημα Υγείας. 

Η Πρωτομαγιά είναι μέρα τιμής και μνήμης για όλους όσους αγωνίστηκαν και θυσίασαν ακόμα και τη ζωή τους για μια πιο δίκαιη κοινωνία. Είναι μέρα μνήμης και αγώνα που αφήνει παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές για συνέχιση της πάλης της εργατικής τάξης.  Το μήνυμα  της εργατικής πρωτομαγιάς είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, ειδικά στις μέρες μας που απειλούνται  εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα και  αυξάνονται οι ανισότητες και η επισφάλεια σε όλους τους τομείς.

Οι μέρες αυτές βρίσκουν 100 συναδέλφους μας τεχνίτες χωρίς εργασία μετά την μη ανανέωση των συμβάσεων τους από τον Αύγουστο του 2019 και μέχρι σήμερα. Δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ως συνδικάτο ότι είναι δυνατό για να επανέλθουν όλοι στην εργασία, ιδιαίτερα όταν αρκετοί εξ αυτών είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να ενταχθούν στον κλάδο μας μετά την εσωτερική προκήρυξη ενδιαφέροντος από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

    Για τους μηχανοδηγούς  παραμένει επιτακτική η ανάγκη για διασφάλιση αξιοπρεπών εργασιακών σχέσεων, για υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων και θεσπισμένων κανόνων προστασίας της υγείας και ασφάλειας. Οργανωμένοι στο συνδικάτο μας υπερασπιζόμαστε συλλογικά τα δικαιώματα μας και δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους αγώνες όλων των εργαζομένων. 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

                                Το Διοικητικό Συμβούλιο  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου