Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας


Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας θέλει να δηλώσει τον προβληματισμό και την καχυποψία του, για το άνοιγμα, κατά προτεραιότητα των υποθηκοφυλακείων και τις υπηρεσίες των ειρηνοδικείων και πρωτοδικείων που σχετίζονται με αυτά. Τα Υποθηκοφυλακεία παρέμειναν
κλειστά με κρατική εντολή από 20/3/2020 στο πλαίσιο των γενικότερων αυστηρών περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διασποράς του Κορωνοϊού και τον περιορισμό της Πανδημίας.

Με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις της Κυβέρνησης (22/4/2020) τα υποθηκοφυλακεία (Άμισθα και Έμμισθα) θα επαναλειτουργήσουν στις 28/4/2020. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το σχέδιο επαναλειτουργίας που αφορά στην ασφάλεια (υγειονομική) των συναλλαγών και των εργαζόμενων, πολλοί εκ των οποίων είναι απλήρωτοι και περιμένουν υπομονετικά στην «ουρά» για να εισπράξουν το περίφημο 800άρι.
Επιπροσθέτως η ένταξη του ΚΑΔ των Αμίσθων Υποθηκοφυλακείων στις «πληττόμενες» επιχειρήσεις δημιουργεί το πρόβλημα ότι οι αναστολές των συμβάσεων των εργαζομένων δεν τερματίζονται με το πέρας της αναστολής λειτουργίας αλλά επεκτείνονται - ανέκκλητο διάστημα 45 ημερών – και λήγουν στις 4/5/2020.
Με βάση τα παραπάνω αλλά και άλλες παθογένειες που περιγράφονται σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου των εργαζομένων, η ερώτηση προκύπτει αβίαστα. Μήπως τη στιγμή που ακόμα προβληματιζόμαστε ποιοι θα επανέλθουν στην κανονικότητα και πως θα γίνει αυτό σταδιακά, η ανάγκη των πλειστηριασμών Α΄ κατοικίας είναι το πιο σημαντικό και επείγον από όλες τις άλλες λειτουργίες;
Απαιτούμε την πλήρη προστασία της Α΄ κατοικίας όλων των λαϊκών οικογενειών και την αναβολή των υπολοίπων πλειστηριασμών τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους. Οι ανάγκες των τραπεζών δε μπορεί να προηγούνται από τις ανάγκες της κοινωνίας, την υγεία και τα εργασιακά δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου