Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Κινητοποίηση στο αεροδρόμιο ενάντια στις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών


Το Συνδικάτο Eργατοϋπαλλήλων στον Επισιτισμό – Τουρισμό – Ξενοδοχεία ν. Αττικής και το Σωματείο εργαζομένων στην εταιρεία «Newrest Hellas υπηρεσίες τροφοδοσίας» καλούν σε κινητοποίηση σήμερα Δευτέρα 29 Ιούνη στη 1 το μεσημέρι,  έξω από το κτήριο της «Newrest»
στο αεροδρόμιο, ενάντια στις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών. 


Σε ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων καταγγέλλουν την κυβέρνηση που «με τις υπουργικές αποφάσεις που βγάζει κάθε μέρα, υλοποιεί ένα προς ένα τα αιτήματα των εργοδοτών! Κυβέρνηση και εργοδοσία βάφτιζαν τους εργαζόμενους του κλάδου μας «ήρωες» επειδή τόσα χρόνια κυριολεκτικά μας τσάκισαν στη δουλειά, με μισθούς πείνας, με εργασιακές σχέσεις λάστιχο, με δουλειά που είχε ημερομηνία λήξης. Τώρα, που ο τουρισμός δε θα έχει το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος για τους επιχειρηματίες του κλάδου, καταδικάζουν τους εργαζόμενους στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η ”Newrest” πρωτοστατεί σε αυτή την προσπάθεια, έχοντας εξαγγείλει ότι θα προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις. Απαξιώνει το επιχειρησιακό σωματείο για να συνεχίσει ανενόχλητη το έργο της. Ξέρει καλά ότι όταν οι εργαζόμενοι είναι οργανωμένοι έχουν δύναμη. Κανένας εργαζόμενος μόνος του, οργανωνόμαστε όλοι στο σωματείο μας, στο κλαδικό συνδικάτο!

Η μαζικότατη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη βδομάδα μας δίνει δύναμη! Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που αποφασίσαμε μας δείχνουν το δρόμο!».

Τα αιτήματα της κινητοποίησης:  

Να μη γίνει καμία απόλυση, καμία τροποποίηση των συμβάσεων μας! Να απαγορευτούν οι απολύσεις για το επόμενο διάστημα.

Διασφάλιση του εισοδήματός μας με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, στο ύψος της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης.

Ούτε σκέψη για κατάργηση της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης! Να ενταχθούν οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και οι εργαζόμενοι στα καταστήματα.

Να τηρούνται οι ειδικότητες των εργαζομένων

Να παρθούν πίσω οι απολύσεις που έγιναν μέσα στο Μάρτη.

Να επαναπροσληφθούν όλοι όσοι εργάστηκαν με συμβάσεις το 2019 και όσοι των οποίων έληξαν οι συμβάσεις τους μέχρι το Φλεβάρη.

Ακύρωση των χρεώσεων σε πρώην ΔΕΚΟ, τράπεζες και εφορία για όσο καιρό ισχύουν τα μέτρα.

Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί στα λαϊκά νοικοκυριά. Να ισχύσουν για όλους τα μέτρα μείωσης του ενοικίου, αναστολής καταβολής δανείου και ρυθμίσεων στην εφορία.

Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. να γίνουν δωρεάν τα τεστ Covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους».

1 σχόλιο: