Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Πιο γραφικός γίνεσαι σοκάκι....(ώρες μηχανοδήγησης)

 Σκορπίζει γέλιο στο μηχανοστάσιο του ΜΑΙ ο γραφικός
περίγελος.
Λες και δουλεύουμε σε άλλο μηχανοστάσιο προσπαθεί να δημιουργήσει αφήγημα για την υπερωριακή απασχόληση που...αυξήθηκε απο το 2015 και ένθεν, τάχα στο ΜΑΙ!
Ο γραφικός του ΜΑΙ ο οποίος νομίζει ότι ακόμα είναι συνδικαλιστής παρά το ότι δεν κατάφερε να συγκροτήσει καν ψηφοδέλτιο με την παράταξη του το 2019, αυτός που φωτογράφιζε τον μπουφέ ξενοδοχείου ξεφτιλίζοντας την ίδια του την υπόσταση για να κάνει κριτική στο Σωματείο επειδή δεν του έκανε το 5αστερο, αυτός που ΘΑ έκανε αγωγές, ΘΑ προσέφευγε στο ΣΕΠΕ, που θα,θα,θα,θα,ΘΑ. Αλλά τελικά δεν έκανε τίποτα.
Ο γραφικός που όταν εργάζεται σε εμπορικό ή νύχτα στην Χαλκίδα, αποδέχεται την υπερεργασία αλλά κατηγορεί τους άλλους για αυτήν. Σε λίγο θα μας πεί ότι .. έχει κάνει αναφορά  ότι δεν θέλει να πηγαίνει, αλλά κάνει την καρδιά του πέτρα!
Μέχρι σήμερα έχει προσφύγει 20 φορές τηλεφωνικά, άλλες τόσες στον ύπνο του, αλλά στον ξύπνιο του μόλις φτάνει έξω το ΣΕΠΕ το ξανασκέφτεται και επιστρέφει πίσω.
Ακόμα περιμένουμε αυτήν την απόφαση για τις υπερωρίες που δικαίωσε  τάχα Σωματείο, που την έχει κρυμμένη άραγε αναρωτιόμαστε. Ας την δημοσιεύσει να την δουν οι μηχανοδηγοί, αν υπάρχει.
 Προσπαθεί εναγωνίως να αποκτήσει ρόλο, ξεχνώντας ότι δεν εκπροσωπεί κανένα άλλο πέραν της γραφικής του φιγούρας.
Αν εμείς βάζαμε στο στέκι τις διαχρονικές γελοιότητες θα έπρεπε να γράφουμε ώρες ατελείωτες.


Γεγονότα

1. Ποτέ δεν υπήρξε υπέρβαση των 5.30 τα τελευταία 5 χρόνια.
2. Το άρθρο για τις ώρες μηχανοδήγησης έγινε Νόμος το 2019. Πονάει αλλά τι να κάνουμε.
3. Οι υπερωρίες έχουν ελαχιστοποιηθεί απο το 2015 και ένθεν. Με νούμερα.
4. Το 2017 το καλοκαίρι ποιος έβγαζε τα κυκλώματα. Μάλλον αυτός που έστειλε τον γραφικό διακοπές στην ΠΕΠΕ για 1 χρόνο. Μόνος του μετά, ούτε ψηφοδέλτιο δεν τόλμησε να κατεβάσει το 2019, γιατί είναι γνωστό παντού ότι..... ούτε την ψήφο του δεν θα έβρισκε (και δεν θα ήταν η πρώτη φορά)!


Και πολλά είπαμε....



Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου