Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Κάλεσμα απο τον Σύνδεσμο Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας ενάντια στην καύση σκουπιδιών στον Βόλο

Ανθρώπινη αλυσίδα αντίστασης και αγώνα για τον μπλοκάρισμα του εγκλήματος.
Ως Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας θεωρούμε υποχρέωση μας την συμμετοχή και συμβολή μας στο κίνημα ενάντια στην καύση σκουπιδιών
από την ΑΓΕΤ- LaFarge. Για μας είναι ξεκάθαρο πως ΕΕ-κυβερνήσεις- κεφάλαιο και τοπικό κράτος (δήμος-περιφέρεια) βασισμένοι στους αστικούς θεσμούς της κερδοφορίας, δεν έρχονται να λύσουν ούτε περιβαλλοντικά ζητήματα ούτε κοινωνικές ανάγκες αλλά ίσα- ίσα να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους και φυσικά τα συμφέροντα της κολοσσιαίας εγκληματικής πολυεθνικής LaFarge, με συνέπειες στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Απέναντι σε όλα αυτά πρέπει να διατρανώσουμε την αντίθεση της κοινωνικής πλειοψηφίας. Σειρά μετρήσεων έχουν ήδη αποδείξει το πρόβλημα της επικίνδυνης ρύπανσης και η διαιώνιση της κουβέντας για περαιτέρω μετρήσεις και μελέτες είναι απλώς κερδισμένος χρόνος για την εταιρεία. Δηλώνουμε ανοιχτά ότι η Lafarge είναι ανεπιθύμητη, ότι το εργοστάσιο πρέπει να μετεγκατασταθεί, ότι θέλουμε θέσεις εργασίας αξιοπρεπείς και παραγωγή σύμφωνα με τις κοινωνικές ανάγκες, ότι η καύση σκουπιδιών θα μείνει στα χαρτιά! 

Να μπλοκάρουμε το έγκλημα στον άνθρωπο και το περιβάλλον. 

*Οριστική παύση της καύσης σκουπιδιών. 
*Ούτε σκέψη για κατασκευή εργοστασίου παραγωγής SRF-RDF. 
*Παραγωγή με βάση τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού. 
*Κοινωνικοποίηση του εργοστασίου. 
*Δουλειά με αξιοπρέπεια για όλους/ες.

ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ. ΤΟΥ  Σ.Σ.Θ.


Ο πρόεδρος
Χαράλαμπος  Παυλάκης


Ο γραμματέας
Θωμάς  Ρουσιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου