Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Ανακοίνωση Επιτροπής Απολυμένων ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Έχουν περάσει τόσες μέρες από τη στιγμή που μάθαμε την απόφαση της Διοίκησης της εταιρείας να προχωρήσει σε απολύσεις και που αποφασίσαμε να αντιδράσουμε απέναντι σε αυτή την απόφαση. Τώρα το πιο σημαντικό
είναι να μείνουμε ενωμένοι και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Τα επιχειρήματα της εργοδοσίας καταρρέουν ένα - ένα.
Η πρόφαση της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την απόλυσή μας ήταν τα μειωμένα έσοδα και η ανάγκη για ανάκαμψη της εταιρείας μειώνοντας τα έξοδα. Σήμερα που έχει επανέλθει η πραγματοποίηση σχεδόν όλων των δρομολογίων, η παραπάνω πρόφαση φαίνεται ξεκάθαρα ως δικαιολογία. Έχουμε κάνει τόσες θυσίες για να βλέπουμε τα κέρδη της εταιρείας να αυξάνονται και τώρα μας ανταπέδωσαν όλες αυτές τις θυσίες με την απόλυσή μας.
Τα μηχανεργοστάσια λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό, που σημαίνει εντατικοποίηση της δουλειάς. Αυτό αποτελεί επιδίωξη της εταιρείας για τους εργαζόμενους που συνεχίζουν να δουλεύουν, όπως επισημάνθηκε άλλωστε και από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας.
Για τους μαθητές, που η σύμβασή τους λήγει στο τέλος του μήνα, ελλοχεύει ο κίνδυνος της απόλυσης. Πρέπει κι εκείνοι να "μπουν στη μάχη", να έρθουν σε επικοινωνία με την Επιτροπή, να ενώσουμε όλοι μαζί τη δύναμή μας!

Παραμερίζουμε την ανασφάλεια, το φόβο και το "κάτσε φρόνιμος για να σε ξαναπροσλάβω" που καλλιεργεί η Διοίκηση και το μετατρέπουμε σε αγωνιστική διάθεση!
Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να παίζουν άλλο με τις ζωές μας! Δε θα τους περάσει!

Όλοι μαζί, εργαζόμενοι, μαθητές και απολυμένοι, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να περάσουμε ένα γερό μήνυμα σε όλους εκείνους που νομίζουν ότι μπορούν να σχεδιάζουν εις βάρος μας. 

Ο αγώνας μας είναι αγώνας δίκαιος! Είναι αγώνας για τη ζωή και τα δικαιώματά μας!

Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στη στάση εργασίας στις 25/6 12.00-16.00!
Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12.30 έξω από το κτήριο της Καρόλου και στις υπόλοιπες αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας!

Επιτροπή αγώνα απολυμένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου