Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Τέλος εποχής για την Alitalia - 7.000 απολύσεις, μειώσεις μισθών έως και 50%

 Δίπλα και αλληλέγγυοι  στον αγώνα των συναδέλφων, οι Ιταλοί μηχανοδηγοί. Φωτογραφία απο τις σημερινές διαδηλώσεις. 

Η νέα αεροπορική εταιρεία που δημιουργείται στην θέση της Alitalia, θα απασχολεί μόνο περίπου
2.800 υπαλλήλους από τους 10.000 και πλέον υπαλλήλους της προκατόχου της, λειτουργώντας μ’ ένα απλουστευμένο δίκτυο, για  να ....μειώσει το κόστος μόλις η ζήτηση ανακάμψει από την πανδημία. Οι μειώσεις μισθών για όσους παρέμειναν στον νέο φορέα φτάνουν το 50% καθώς καταργούνται και δεν ισχύουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.  

Στην φωτογραφία ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων Μηχανοδηγών (ALE) και Πρόεδρος του Σωματείου Μηχανοδηγών στην Ιταλία,  Pietro Serbassi καθώς οι μηχανοδηγοί δηλώνουν αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων  της Alitalia. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου