Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Επίθεση της ΠΑΣΚΕ στην ΔΑΚΕ

 Ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ με τίτλο "  Η Π.Α.Σ.Κ.Ε ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ"  Με αφορμή τις άναρχες κραυγές προσώπων που συγκροτούν ομάδες συμφερόντων εντός των παρατάξεων «ΔΑΚΕ»
και «ΕΝΟΤΗΤΑ» (διάσπαση ΔΑΚΕ), όπου λίγο πολύ συκοφάντησαν την πλειοψηφία των μελών της Διοίκησης της ΓΣΕΕ για την ακολουθούμενη διαδικασία ορισμού διοίκησης στο ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, επιθυμούμε ως πλειοψηφούσα παράταξη, αλλά και ως διαχρονικοί θεματοφύλακες των δημοκρατικών-καταστατικών αρχών και αξιών της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. 

Πριν από κάθε άλλη αναφορά, θέλουμε να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες μας στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ ότι κανένας κίνδυνος δεν υφίσταται, ικανός να διαταράξει την εύρυθμη λειτουργία του φορέα. Ήδη, από την περασμένη Πέμπτη, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθήνας απέρριψε με απόφαση του σχετικό αίτημα των δυο παραπάνω ομάδων συμφερόντων, οι οποίες αποπειράθηκαν με αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής να ανακαλέσουν τη συγκρότηση της διοίκησης σε σώμα. Εις μάτην. Το δικαστήριο πιθανολόγησε το αβάσιμο των ισχυρισμών τους, επιβεβαιώνοντας τη νομιμότητα της ακολουθούμενης από την πλειοψηφία διαδικασία.

Η ΓΣΕΕ διέπεται από κανόνες λειτουργίας προβλεπόμενους στο καταστατικό και το νόμο και διοικείται από αιρετή διοίκηση που προκύπτει δημοκρατικά με το σύστημα της απλής αναλογικής κάθε τρία χρόνια. Ο δε επιστημονικός μας φορέας, το διεθνώς καταξιωμένο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, διοικείται σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό από διοίκηση που ορίζεται με απόφαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ με τετραετή θητεία και κριτήρια επιστημονικά, λειτουργικά και κυρίως με γνώμονα την έκταση αναδοχής της ευθύνης απέναντι στο νόμο, τις φορολογικές, αλλά και τις εποπτικές αρχές. Μια τέτοια ευθύνη αντιστοιχείται ετεροβαρώς στο πρόσωπο του νομίμου εκπροσώπου του φορέα, που είναι ο κάθε φορά Πρόεδρος.

Η παράταξη της ΔΑΚΕ και δευτερευόντως της ΕΝΟΤΗΤΑΣ, αφού μειοψήφησαν στη συνεδρίαση της ολομέλειας του ΔΣ της ΓΣΕΕ για τον ορισμό διοίκησης στο ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, τώρα ανεύθυνα επιχειρούν να προκαλέσουν θεσμικό «μπλακ αουτ» στη διοικητική και οικονομική λειτουργία του φορέα, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις για τους εκατοντάδες εργαζόμενους και επιστημονικούς μας συνεργάτες. 

Μπροστά στις προσωπικές τους επιδιώξεις, μπροστά στις μικρές ή μεγάλες ιδιοτέλειες (ευτυχώς λίγων) προσώπων στην ηγετική ομάδα της ΔΑΚΕ, δε διστάζουν να διακυβεύουν το μέλλον εκατοντάδων οικογενειών με ενέργειες που ουδεμία σχέση έχουν με τη Δημοκρατία (ούτε βεβαίως και με τη Νέα Δημοκρατία…).

Στο βαθμό που αφορά την παράταξή μας, θα υπερασπιστούμε τη θεσμική λειτουργία της ΓΣΕΕ και του Ινστιτούτου Εργασίας, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις συλλογικές μας αποφάσεις, το νόμο και το καταστατικό. Οι συνάδελφοι στην ομάδα συμφερόντων που ηγούνται στις παρατάξεις «ΔΑΚΕ» και «ΕΝΟΤΗΤΑ», οφείλουν να αποδεχτούν όλα όσα δημοκρατικά και σύννομα αποφασίσαμε. Ορίσαμε με πλειοψηφική απόφαση του ΔΣ, μετά από πρόσκληση που από κοινού με τον πρόεδρο συνυπέγραψε και ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, ενδεκαμελή (11) Διοίκηση στο Ι.Ν.Ε/ΓΣΕΕ. Αυτή η διαδικασία ολοκληρώθηκε την περασμένη Τρίτη 19.10.2021 με τη συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ του φορέα. Η συγκρότηση της Διοίκησης διαβιβάστηκε και στην τράπεζα, ώστε να μην διακοπεί ούτε στιγμή η οικονομική λειτουργία του ΙΝΕ και να μην διαταραχτεί ούτε δευτερόλεπτο η ροή της μισθοδοσίας των εργαζομένων μας. 

Και δυο λόγια για την θεσμική αποκατάσταση της αλήθειας. Η πρόταση της παράταξης μας δεν απέκλεισε τη συμμετοχή της ΔΑΚΕ, δεύτερης μεγαλύτερης παράταξης της ΓΣΕΕ, από τη διοίκηση του Ινστιτούτου. Το αντίθετο. Η ΔΑΚΕ συμπεριλαμβανόταν και εξακολουθεί να συμπεριλαμβάνεται στην πρόταση μας με τον ίδιο αριθμό εκπροσώπων που είχε και πριν. Για λόγους που μόνο ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ έχει το «προνόμιο» να γνωρίζει…επελέγη μια αδιέξοδη για την παράταξή του στρατηγική ρήξης με την πλειοψηφία και τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ. Με τον τρόπο αυτό εκτίμησε ότι μπορεί να εκβιάσει την Π.Α.Σ.Κ.Ε και τις υπόλοιπες παρατάξεις. 

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ (από την ΕΝΟΤΗΤΑ δεν έχουμε απαιτήσεις...) θα πρέπει να κατανοήσουν ότι δε νοείται συλλειτουργία και συνύπαρξη, με εκβιασμούς και θεσμικές απρέπειες. Η ΓΣΕΕ μετασχηματίζεται σε ένα σύγχρονο συνδικάτο και απαίτηση του κόσμου της εργασίας είναι να απαλλαγούμε από παθογένειες του παρελθόντος.


Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου